Megvan az új Star Trek címe és űrhajója

Star Trek, Enterprise űrhajó
Vágólapra másolva!
Múlt hétvégén ünnepelték a Star Trek ötvenedik évfordulóját, és ennek keretében nemcsak a most készülő friss sorozat címéről rántották le a leplet egy új teaser segítségével, de egyéb izgalmakat is szivárogtattak. Még az egykori Kirk kapitány, William Shatner is jelen volt az eseményen!
Vágólapra másolva!

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, még az idén elérhetővé válik a Netflix nevű streamelős szolgáltatáson az összes eddigi Star Trek sorozat mind a 727 része, jövő januárban pedig jön egy vadonatúj széria, új űrhajóval, új karakterekkel és új küldetésekkel.

A régi űrhajó Forrás: Kobal / The Picture Desk

Az alkotók pedig most az ötvenedik szülinap alkalmával meg is mutatták az új űrhajót, méghozzá egy kedvcsináló kisfilm képsorain keresztül, így rögtön kiderült a készülő műsor címe is.

A Star Trek: Discovery első teasere egy és negyed perc hosszú, és azt láthatjuk benne, ahogy egy űrhajót előhúznak a dokkjából, ami egy aszteroidán belül található. Ahogy a kamera végigpásztáz a hajótesten, megpillantjuk a jármű regisztrációs számát (NCC 1031) is, miközben szól a rendkívül hatásos zene.

Az ünnepi esemény moderátora Bryan Fuller volt, aki a Deep Space Nine és a Voyager forgatókönyvírójaként kezdte a pályát, az új sorozatnak pedig ő az egyik ötletgazdája és executive producere. Ilyen minőségében pedig elmesélte, hogy a Star Trek: Discovery a korábbi Star Trek szériáktól eltérően nem epizodikus szerkesztésű lesz, hanem úgy építkezik majd, mint egy regény.

A Star Trek csapata az eseményen (bal szélen Bryan Fuller, középen Brent Spiner, kettővel mellette William Shatner) Forrás: Frazer Harrison / Getty Images North America / AFP

Azaz sokkal inkább egymásra épülnek az egyes részek sztorijai, több, epizódokon átívelő cselekményszál lesz, ami sokkal jobban illeszkedik a kortárs televíziós trendekbe. Az öt régi Star Trek sorozat még epizodikusan építkezett, azaz az egyes részek sztori szempontjából önállóan is megállták a helyüket.

„De mivel mindegyik epizód ott lesz a nézők keze ügyében, senki sem marad le semmiről" – nyugtatott meg mindenkit Fuller, utalva a gyártó CBS és a részeket online rendelkezésre bocsátó Netflix közötti együttműködésre.

Az Enterprise űrhajó régi legénysége, középen William Shatner Forrás: Paramount / DPA / AFP

De az executive producer nemcsak mesélt, kérdezett is. A klasszikus Star Trek sorozat Kirk kapitányaként ismert William Shatnert például arról, milyen szerepe van napjainkban a Star Trek-kánonnak. „Nélkülözhetetlen fontosságú. A törvény és a rend alapja. A civilizáció sarokköve" – szögezte le a színész, aki a jelek szerint nemcsak sztárja, hanem rajongója is a kultikus szériának.

Shatner azt is elárulta, hogy ha vissza lehetne csinálni Kirk kapitány halálát, szívesen benne lenne a folytatásban, hogy tovább meséljen a figura sorsáról. Kirk egykori megformálójához hasonlóan szép szavakkal nyilatkozott a Star Trek világáról Az új nemzedék és az Enterprise című sorozatok android másodtisztjét, Datát alakító Brent Spiner is.

Brent Spiner mint Data Forrás: Elliott Marks / Kobal / The Picture Desk

„Úgy gondolom, a Star Trek általánosságban az egyének jogairól szól, és arról, hogy

Sok politikusunknak és polgártársunknak jót tenne, ha fognának egy oldalt a forgatókönyvből, és egy kicsit több tisztelettel fordulnának mind egymás felé, mind felénk" – érvelt a 67 éves színész.