Meghalt Jerry Doyle színész

Jerry Doyle, Babylon 5
Vágólapra másolva!
A hazánkban is vetített Babylon 5 című sci-fi sorozat hatvanéves sztárját szerdán találták holtan Las Vegas-i otthonában, a halál oka egyelőre ismeretlen.
Vágólapra másolva!

Jerry Doyle halálhírét a színész Twitter-oldalán jelentették be csütörtök délután, és a rövid bejegyzés külön kitér arra, hogy a halál oka egyelőre ismeretlen.

A hatvanéves színészre szerda délután találtak rá Las Vegas-i otthonában, miután nem reagált semmilyen megkeresésre. A TMZ hírportál értesülései szerint a rendőrség kizárja az idegenkezűség lehetőségét.

Jerry Doyle a 80-as évek végén kezdte a karrierjét A simlis és a szende című tévésorozatban, legismertebb szerepét pedig az öt évadot megélt Babylon 5 című sci-fi szériában (és tévéfilmes folytatásaiban) kapta, ahol ő alakította az űrállomás biztonsági főnökeként tevékenykedő Michael Garibaldit.

Jerry Doyle legismertebb szerepében, a Babylon 5 biztonsági főnökeként Forrás: Kobal / The Picture Desk / AFP

Doyle szerepelt többek között a Beverly Hills 90210-ben, a J.A.G. - Becsületbeli ügyek-ben és a New York rendőrei-ben, az elmúlt években pedig saját rádióműsorát, a The Jerry Doyle Show-t vezette. A színész július 16-án töltötte be a hatvanadik életévét.