Nádai Anikó: Nem indulok sehol semmilyen előnnyel

Nádai Anikó interjú
Nádai Anikó interjú 2016.07.
Vágólapra másolva!
VV Anikóként ismerte meg az ország, hat évvel ezelőtt Bajáról költözött be a villába, ma már az RTL Klub egyik műsorvezetője: a Farm után a ValóVilág powered by Big Brother vezetését bízta rá a csatorna. A feladattól jobban fél, mint eddig bármi mástól, de úgy érzi, meg kell ugrania, minél több területen ki szeretné próbálni magát. Nádai Anikó mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!
  • Istenes Bencével vezetik majd az új Való Világ-ot, biztos benne, hogy kap majd tőle poénos beszólásokat.
  • Mikor először látta a valóságshow felhívását, azt sem tudta, pontosan miről van szó.
  • Egy idő után vágyott rá, hogy ne csak VV Anikót lássák benne.
  • Először rejtegette kisfiát a nyilvánosság elől, aztán túlzásba esett, mindennap posztolt róla.
  • Mindig érdekelte a színészet, két darabban is játszott.
  • Nem tervez nagyon előre, szeret mindig az aktuális feladatra koncentrálni.

Hogy készülsz a következő munkádra, a ValóVilág powered by Big Brother vezetésére?

Egyelőre még csak lelkileg készülök, nagyon izgulok a feladat miatt. A Farm alatt egyszer, a legvégén vezettünk élő adást Fördős Zével, most sokkal többet kell majd élőben képernyőn lennem.

Istenes Bence lesz a partnered a műsorban. Milyen a kapcsolat, jóban vagytok?

Abban reménykedem, hogy tapasztalt tévésként segíteni fog, hogy jól működjünk együtt. Nem tartok tőle, veszem a poénjait. Biztos vagyok benne, hogy be fog szólogatni, de ezzel nincs gond, ő ilyen, miattam sem hazudtolja majd meg magát. A Gyertek át szombat esté!-ben is attól tartottam, hogy hogyan reagálok majd a beszólásokra, de általában azért ki tudom vágni magam ezekben a helyzetekben. Szerintem hamar össze fogunk szokni.

Úgy gondolja, hamar össze fognak szokni Istenes Bencével Fotó: Hirling Bálint - Origo

Mennyire tölt el nosztalgiával, hogy újra ott leszel a Való Világ-villában?

Teljes mértékben, sok emlék előjön már most. Hat éve voltam a műsorban, nem volt az annyira régen, 2010 novemberében mentem be és 2011 májusában estem ki.

Milyen voltál akkoriban, és miért jelentkeztél?

Baján éltem, és tanítóképzőbe jártam, már a gyerekekkel is foglalkoztam, de mellette elvégeztem egy műkörömépítő tanfolyamot, ezen a területen is dolgoztam. Kaptam ösztöndíjat, de az nem fedezte a kiadásaimat, így éjszakánként egy pókerklubban is vállaltam munkát. Azt éreztem, hogy én nem erre vágyom, nekem mással kellene foglalkoznom. Akkor láttam meg a felhívást, de azt sem tudtam, miről van szó, mert az előtte lévő széria sok éve volt. Arra gondoltam, hogy meg kell próbálnom. Nem fogadta a család kitörő örömmel, nem mondták, hogy ez az kislányom, hajrá, csináld, mert ez meg fogja változtatni az életed.

Az egykori lakótársak közül tartod valakivel a kapcsolatot?

A játék vége után egy ideig tartottuk a kapcsolatot, de aztán mindenkinek más irányba ment az élete, nem igazán tudunk egymásról. Éva és Alekosz aktívak a médiában, Béci zenél még mindig, neki is lett közben egy kislánya, de a többségről tényleg fogalmam sincs már.

Azt érezte, ez élete nagy lehetősége Fotó: Hirling Bálint - Origo

Mit csinálnál most, ha nem vállaltad volna be anno a valóságshow-t?

Valószínűleg Baján tanítanék, más választásom nem nagyon lett volna. De ebbe már bele sem gondolok.

Mit köszönhetsz a műsornak?

Mindent. Az életemet, a karrieremet, a családomat, a páromat, a gyerekemet.

A játékosok többsége eltűnik a műsor után, neked sikerült köztudatban maradni. Mit gondolsz, mi az oka ennek?

Egyrészt szerencse kell hozzá, másrészt én

Eléggé rosszul viselem ezt, annak ellenére, hogy rengeteg segítséget és jó tanácsot kapok tőle. Arról nincs szó, hogy engem ő tol előre. Nem azért kerültem be az Éjjel-nappal Budapest-be vagy a Farm-ba, mert ő elintézte. Azt gondolom, hogy az RTL Klubnak sem érdeke, hogy egy teljesen tehetségtelen embert betegyen főműsoridőbe. Eljárok ugyanúgy castingokra, mint bárki más, nem indulok sehol semmilyen előnnyel. Igazából Herman Péternek köszönhetek sokat, ő az, aki látott bennem fantáziát.

Nehéz VV Anikóból Nádai Anikóvá válni?

Tudod, mi a nehéz? VV Anikóból, ÉNB Anikóból és Farm Anikóból Nádai Anikóvá válni. Valahol szeretném ezeket levetkőzni magamról, de valahol mégsem, mert mindent ezeknek a műsoroknak köszönhetek. Egyáltalán nem szégyellem, hogy a Való Világban tűntem fel akkor, nekem az kellett ahhoz, hogy most itt üljek.

Hála istennek már egész sokan tudják a teljes nevemet, és nem csak egykori villalakóként gondolnak rám.

Bátorítanád a fiatalokat, hogy jelentkezzenek valóságshow-ba?

Az a helyzet, hogy elég kétélű a dolog. Elsülhet nagyon jól, és nagyon rosszul is, van mind a kettőre élő példa. Hogy az ember hogy tudja kamatoztatni az ismertséget, csak rajta múlik, meg a szerencsén. Arra, hogy ilyen élethelyzetben kipróbálja magát valaki, nagyon jó, hisz máshol nincs lehetősége az embernek mindentől elzárva, idegenekkel élni hónapokon keresztül. Tudni kell a helyén kezelni a dolgokat, és ha valaki be szeretne futni, akkor a játék után nem szabad eltűnnie.

Szerencse is kell, de a játék után nem szabad eltűnni Fotó: Hirling Bálint - Origo

Milyen volt a Farmot vezetni, elfogadtak a játékosok?

Az volt a szerencsém, hogy a stáb nagyon kedves volt, másrészt magabiztosságot adott, hogy Fördős Zének is új volt ez a műfaj. A konyhafőnök-ben teljesen mást csinált, neki is bele kellett rázódni, így kis könnyebbséget jelentett, hogy azt éreztem, nem vagyok egyedül. A játékosokkal meg kellett birkóznom, hogy elfogadjanak, mert kellett, hogy jó kapcsolat legyen köztünk, de legyen meg a tekintély is.

A nézők szerettek ebben a szerepben?

A nézőktől kaptam pozitív és negatív kritikát egyaránt, az például jólesett, hogy azt mondták, szépen és érthetően beszélek. Hozzá kell, hogy tegyem, mikor beköltöztem a villába, volt egy elég erős tájszólásom, úgyhogy ennek a dicséretnek nagyon örültem.

Mibe lehetett belekötni?

Megkaptam, hogy nagyon mű vagyok, nem vagyok elég természetes.

Szoktad nézni a kommenteket?

Néha el szoktam olvasni, pedig tudom, hogy nem szabadna. Az én oldalamon 99 százalékban pozitív megjegyzések érkeznek, minimális szinten kell csak moderálni a kommenteket a trágárságok miatt. Ha kritika jön, azt természetesen meghagyjuk.

Ez azért nem bánt, mert tudom, hogy nem csak velem van így, ha bárki másról elolvasom a cikkek alatt a hozzászólásokat, ugyanezt látom. Elfogadtam, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni, aki szeret, szeret, aki meg nem, akkor sem fog, ha fejre állok.

Jó közösség jött össze az oldaladon?

Nagyon jó a közösség, és ha van időm a gyerek mellett, szívesen válaszolok is a kérdésekre. Sok kismama, anyuka követi a közösségi oldalaimat, sokszor még tanácsot is kérnek tőlem.

Már nem akar mindenkinek megfelelni Fotó: Hirling Bálint - Origo

Mikor megszületett a kisfiad, sokáig nem mutattál róla képeket, eztán egy idő után egyre többször. Miért döntöttél így?

Azt gondoltam az elején, hogy legyen a család a mi privát szféránk, ne mutogassuk a kisbabát. Aztán mikor Patrik ott volt velem mindennap, anyaként azt éreztem, hogy ő a legszebb, a legcukibb, őt mindenkinek látnia kell. Egy ponton nem bírtam tovább, azt akartam, hogy lássák az emberek. Jöttek egyébként a kommentek is, hogy biztos azért nem mutatjuk meg, mert nem szép, meg hogy tuti egy füle van.

Szinte mindennap posztoltam róla valamit, az anyukák egy ponton szinte követelték, hogy legyenek friss posztok, fotók. Most kevesebbet mutatok belőle, de nem rejtegetem továbbra sem.

Mindig fiatalon szerettél volna családot?

Anyukám harmincéves volt, amikor én születtem, akkoriban ez későinek számított. Láttam, hogy az osztálytársaimnak milyen fiatalos anyukájuk van, nem arról van szó, hogy az enyém öregnek nézett ki, de számít az a pár év is. Mindig tudtam, hogy fiatalabb koromban szeretnék gyereket, Patrik a lehető legjobbkor jött. Kicsit aggódtam, hogy mi lesz a munkával, a karrierrel, de szerencsére minden jól alakult.

Szeretnél még gyereket?

Patrik most lesz egyéves, úgyhogy még nagyon friss ez a dolog. Kicsit várnék, még nem érzem magam késznek egy következőre, de a párom nagyon szeretne egy kislányt. Az előző héten megjelent egy napilapban, hogy soha többet nem lesz gyerekem, pedig én csak azt mondtam, hogy most még nem érezzük úgy. Patrik a mindenünk, még ráérünk, de nem szeretném, ha majd a testvérek közt túl nagy korkülönbség lenne.

Nehéz összeegyeztetni a munkát és a családot?

Nem is gondoltam, hogy mennyire. Szerencsém, hogy van segítségem, édesanyámra mindig számíthatok, nem is tudom, mi lenne velem nélküle. A párom is besegít, de most nagyon elfoglalt, épp forgatják a Válótársak második évadját, ami elképesztően jó lesz, igazi zseni. Sokat dolgozik éjszakánként is, a Celeb vagyok, ments ki innen! miatt több hónapra utazott Dél-Afrikába, szóval nem egyszerű ám „főrendező-feleségnek” lenni. De rengeteget tanulok tőle, ha a gyerekre vigyáz anyukám, ki tudok menni vele a forgatásra, megnézem, mit csinál, és az aznap felvett anyagokat megmutatja, kikéri a véleményem, kíváncsi rá, hogy én mit gondolok.

Kicsit aggódott a munka és a karrier miatt, de minden jól sült el Fotó: Hirling Bálint - Origo

A színészet is érdekel?

Eredetileg a színészkedés érdekelt, a Való Világ előtt tagja voltam a Bajai Fiatalok Színházának, két darabban is játszottam, volt egy egész komoly főszerepem is, a Hyppolit, a lakáj-ban én voltam Mimike. Imádtam színpadon lenni, akartam is jelentkezni a Színművészetire, de arról lecsúsztam, aztán Gór Nagy Máriához jártam egy ideig. Akkoriban volt egy nagy szerelem az életemben, aki miatt mindent feladtam, haza is mentem hozzá Bajára, de egy hónapra rá a srác kiköltözött Németországba. Nem volt egy jó döntés.

Az Éjjel-nappal Budapest-be visszamész még?

Két éven keresztül csináltam, és imádtam. Teljesen új dolog volt az életemben, nagyon izgalmas volt, de már nem jó keverni a szezont a fazonnal, nem térnék vissza. Az éjszakai forgatást, a feszített tempót amúgy sem lehetne bírni egy kisgyerek mellett, ilyen elfoglaltság mellett gyereket nevelni nem lehet. Bármilyen munkám van, a legfontosabb szempont, hogy Patrik mellett tudjak lenni. Másrészt rájöttem azóta, hogy engem a műsorvezetés sokkal jobban érdekel. Annyiféle lehetőség van még ezen belül, és ha jól csinálom, szeretném minél több helyen kipróbálni magam. Nekem óriási szó volt a Farm, és most a VV is, persze elszállni nem fogok, arra nagyon figyelek.

Van, aki rád szólna, ha mégis elszállnál?

Volt olyan időszakom a VV után, amikor

Elég hamar visszazuhantam a földre, a családom visszarántott. Tudom, honnan jöttem, nem fogom soha elfelejteni, és nekem nagyon fontos, hogy szeressenek az emberek. Alázatos vagyok, rám lehet számítani, pontos vagyok, precíz, vannak számomra fontos emberi értékek. Mire szálljak el? Nincs olyan dolog, amire annyira verhetném a mellem.

Milyen terveid vannak a ValóVilág powered by Big Brother után?

Sosem voltak hosszú távú terveim, most sem tervezek annyira előre. Azt tudom, hogy most minél jobban meg akarom ugrani ezt a feladatot, csak erre akarok koncentrálni. Ha ez megvan, akkor tűzök ki magam elé következő célt. Maximalista vagyok, a helyzetekből nem a száz, hanem a tízezer százalékot akarom mindig kihozni, ez most sem lesz másként.