A tévében is kitör a szexuális forradalom

Masters of Sex, Lizzy Caplan, Michael Sheen
Vágólapra másolva!
Szeptember 11-én tér vissza a Showtime műsorára a Masters of Sex, ami William Howell Masters és Virginia E. Johnson életét és munkásságát követi nyomon. Már az előbbi is érdekes, de a hangsúly az utóbbin van, hiszen a páros az emberi szexualitás kutatásában gurított nagyot, a negyedik szezon pedig a hetvenes évekre koncentrál, ami forradalminak számított az emberek nemi életében.
Vágólapra másolva!

A Masters of Sex első évadja az ötvenes években vette fel a fonalat, mikor William Howell Masters és az asszisztensének szegődő Virginia E. Johnson belevágtak a kezdetben komoly ellenállásba ütköző kutatásukba, amellyel az emberi szexualitást kezdték feltérképezni.

A sorozat első három évadja az 50-es és 60-as években követte nyomon a páros munkáját, részletesen kitérve a fő- és mellékszereplők magánéletére is. A Masters of Sex egy lassú folyású, mégis izgalmas dráma, ami nemcsak a korszakról fest hiteles képet, de jó adag fikcióval kibővítve azt is szépen megmutatja, hogy Mastersék kutatása miképp formálta az emberek hozzáállását a szexualitáshoz.

A negyedik évad a hatvanas évek végén veszi fel a fonalat, és bevezet minket a hetvenes évekbe, abba az évtizedbe, ami igazán forradalminak számított az emberek szexuális életét illetően.

A sorozat persze ezúttal sem csak erre koncentrál, drámában sem lesz hiány, hiszen a főszereplőknek is új partner után kell nézniük, ha érdemben szeretnék folytatni a munkájukat.

A hetvenes években nemcsak a ruhák lettek egyre színesebbek, de az emberek szexuális élete is Forrás: Showtime

A Masters of Sex jelenleg nem látható egyetlen hazai csatorna műsorán sem, de az első három évad pont a napokban vált elérhetővé a Netflix magyar előfizetői számára, szóval akár rögtön neki is lehet állni a sorozat pótlásának.