Tévésorozatban próbálkozik A múmia elfeledett sztárja

A múmia, Brendan Fraser, Rachel Weisz
Vágólapra másolva!
Brendan Fraser a kilencvenes évek végén volt a karrierje csúcsán, a Múmia-filmek a legnagyobb hollywoodi sztárok közé emelték, majd az ezredfordulót követően leáldozott a csillaga, és egyre kétesebb minőségű alkotásban tűnt fel. A színész most egy díjnyertes sorozatban próbál új lendületet adni halódó karrierjének.
Vágólapra másolva!

Fraser a kilencvenes évek elején kezdte a karrierjét Hollywoodban, és néhány tévéfilm után egész gyorsan beverekedte magát az álomgyár feltörekvő színészei közé. Szerepelt a Kőbunkó-ban, és a Pancserock-ban, majd a Tarzan-t kifigurázó Az őserdő hőse főszerepével sikerült bekerülnie a fősodorba.

Brendan Fraser és Rachel Weisz A múmia című filmben Forrás: Kobal / The Picture Desk / AFP

A Csapás a múltból című komédiában elcsavarta Alicia Silverstone fejét, majd 1999-ben ő mentette meg a világot A múmiá-ban, és egy csapásra mindenki megismerte a nevét.

A színész viszont nem tudott élni a siker adta lehetőségekkel, néhány korrekt szerep (Ütközések, A csendes amerikai) és pár ostoba vígjáték (A bájkeverő, Talpig majom) után már csak A múmia-folytatásokkal tudta felhívni magára a figyelmet, majd szép lassan egyetlen valamire való filmben sem láthattuk.

Fraser azonban nem adja fel, hiszen a Deadline Hollywood értesülései szerint állandó szereplőnek szerződött a háromszoros Golden Globe-díjas The Affair-be, aminek a novemberben érkező harmadik évadjában fog feltűnni. A színész számára nem ismeretlen a tévézés, hiszen

korábban feltűnt a Dokik-ban, és Texas felemelkedése című minisorozatban is.

A The Affair egy különös affér érzelmi hatásait térképezi fel, miután az egyaránt házas Noah Solloway (Dominic West) és Alison Lockhart (Ruth Wilson) összeszűrik a levet egy üdülővároskában.

A széria legnagyobb különlegessége, hogy mindkét szereplő szemszögéből elmeséli a történetet, megmutatva, hogy mennyire másképp lát bizonyos szituációkat egy nő és egy férfi.

A The Affair 2015-ben elnyerte a Legjobb drámai sorozat díját a Golden Globe-on, és idén novemberben tér vissza a Showtime műsorára a harmadik évaddal.

A főszerepeket alakító Dominic West (Drót) és Ruth Wilson (Luther) mellett a sorozatban találkozhatunk még Joshua Jacksonnal (A rejtély) és Maura Tierneyvel (Vészhelyzet) – hozzájuk csatlakozik az egykori múmiavadász Branden Fraser, egyelőre ismeretlen szerepben.