Újjáéled Albert Einstein

2016.08.17. 07:00

Genius címmel tízrészes drámasorozatot tervez a National Geographic Channel. Az Albert Einstein életéről szóló produkció lesz a csatorna első fikciós szériája, és a hírek szerint az Oscar-díjas Geoffrey Rush (Ragyogj!, A király beszéde) fogja játszani a címszerepet.

A TVLine megtudta azt is, hogy a fiatal Einsteint a zenészként és színészként egyaránt ismert Johnny Flynn (Május után, Sils Maria felhői) formálja majd meg. A híres fizikust bemutató első évad után pedig további neves feltalálókat ismerhetünk meg, hiszen a Genius olyan antológiasorozatnak készül, amelynek minden szezonjában más karaktereket és történeteket mutatnak be.

Geoffrey Rush az Apa és lánya című filmben, a háttérben Paul SchneiderrelForrás: Mark Rogers / Kobal / The Picture Desk

A Genius bemutatkozó epizódját Ron Howard (Egy csodálatos elme, Hajsza a győzelemért) rendezi, az ő cége, az Imagine Entertainment gyártásában készül az egész sorozat. A sorozat Walter Isaacson kritikailag elismert életrajzi könyvén, az Einstein – Egy zseni élete és világa címűn alapul.

Egy Einsteint mintázó szobrocska a jeruzsálemi Héber EgyetemenForrás: Thomas Coex / AFP

Az epizódok amellett, hogy bemutatják, hogyan lett a Svájci Szabadalmi Hivatal élénk fantáziájú, rebellis beosztottjából az atom és az univerzum titkainak ismerője, megismertetnek Einstein fantasztikus tudományos eredményeivel, és kitérnek élénk, szenvedélyes és összetett személyes kapcsolataira is.

Johnny Flynn tavaly januárbanForrás: Dimitrios Kambouris / Getty Images North America / AFP

„A National Geographic kitartó elkötelezettsége a legmagasabb minőség felé, ezenkívül a támogatásuk és a projekthez fűződő szenvedélyük segített minket az ilyen tehetségek, mint Geoffrey és Johnny, megnyerésében. A produkció iránt érzett lelkesedésem napról napra nő, és alig várom, hogy elkezdjük" – közölte Howard egy nyilatkozatban, amelyből az is kiderül, hogy a Geniust a jövő hónapban kezdik el forgatni Prágában, és valamikor 2017-ben mutatják be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK