Gaby Dohm itthon A klinikával lett igen népszerű, a sorozatot a nyolcvanas évek végén adta sokat az MTV.

Dr. Christa Brinkmann A kliniká-ban volt látható, ez a széria a magyar tévézők egyik kedvence volt - de ne feledjük, akkoriban nem 107 magyar nyelvű tévé volt, hanem kettő. Klaus, a sármőr Udo, Christa vagy épp Hildegard gyakran szolgáltattak témát a trafikban, közértben vagy buszmegállóban várakozó néniknek, akik hosszan sopánkodhattak azon, hogy mennyivel szebb a kórterem és a környezet A kliniká-ban, mint a „Jánosban”.

Gaby Dohm színésznő 2016-banForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Klaus-Dietmar Gabbert

A sorozatból 71 epizód készült, nagy sikerrel ment 1985 és 1989 közt, itthon némi csúszással. Bemutatták a spanyolok, franciák, olaszok, a britek, nagyjából negyven nyelven futott.
Gaby Dohm Salzburgban született, színész szülőktől, még a II. világháború alatt. Berlinben nőtt fel, az IMDb szerint 1974 óta házas, egy gyereke van.

2011-benForrás: NORTHFOTO/© 2011 by PPS Worldwide/P97

Számos német filmben és tévésorozatban játszott, feltűnt a Ragazzi della via Pál című olasz tévéfilmben (olasz alapfokú nyelvvizsgával megfejthető, hogy itt a Pál utcai fiúk itáliai verziójáról van szó), de felbukkant öt Derrick-epizódban, négy Álomhajó-részben is.

2009-benForrás: Northfoto

Az Álom és szerelem, a 4 összeesküvő és egy temetés követői is láthatták (11 epizódban), de mostanában is aktív, a Te szent ég! című sorozatban 15 részt kapott.