40 évesek lettek Charlie csodálatos angyalai

Charlie angyalai
Vágólapra másolva!
40 éve, 1976 szeptemberében indult el a Charlie angyalai című sorozat, amelyre bizonyára itthon is jó szívvel emlékeznek sokan. A széria annak idején újszerűsége miatt válhatott népszerűvé, végül öt évad, 110 epizód készült belőle úgy, hogy a címbeli Charlie-t egyszer sem láthattuk.
Vágólapra másolva!

Az eredetileg 1976 és 1981 között futott Charlie angyalai jelentősége talán abban állt, hogy elsőként helyezett nőket olyan szerepbe, amilyenben azelőtt csak férfiak jelentek meg – nem sokan gondolták ugyanis korábban, hogy a magánnyomozói szakma hölgyekhez is passzolhat. A Charlie angyalai alkotói viszont

rájöttek arra, hogy mennyire szexi tud lenni egy nő, ha épp verekszik vagy lövöldözik,

és ezzel számos férfit szögeztek a képernyők elé.

Charlie eredeti angyalai Forrás: ABC

A mai középkorúak közül valószínűleg itthon is sokan emlékeznek a csinos angyalokra, a szőke és a két barna nő közül bizonyára mindenkinek megvolt a maga kedvence – még ha nem is voltak olyan jól elkülönülő karakterek, mint a 2000-ben készült filmváltozatban.

Az angyalok

Az angyalok közül alighanem a szőke Farrah Fawcettre emlékeznek a legtöbben, holott ő szerepelt a legkevesebb epizódban, csupán 29-ben a 110 közül. Ezzel együtt ő futotta be a legnagyobb karriert, egyébként a Logan futásá-ban figyelt fel rá a Charlie angyalai producere, Aaron Spelling. Fawcett 2009-ben halt meg, a rákkal folytatott küzdelméről dokumentumfilm is készült, amelyet kilencmillió néző követett az Egyesült Államokban.

Jaclyn Smith volt az egyetlen angyal, aki az összes epizódban szerepelt,

őt a kétezres években A körzet-ben láthattuk hosszabban, de feltűnt például a Különleges ügyosztály-ban vagy a Helyszínelők-ben is.

A harmadik eredeti főszereplő Kate Jackson volt, őt az első 69 epizódban láthattuk. A nyolcvanas években még voltak komolyabb tévés munkái, de utána csak vendégszerepekben jelent meg a képernyőn, többek között a Sabrina, a tiniboszorkány-ban, a Harmadik műszak-ban, legutóbb pedig a Gyilkos elmék-ben.

Utánuk – angyalként – még

megjelent Cheryl Ladd, Shelley Hack és Tanya Roberts,

utóbbi feltűnésével megvalósult az eredeti koncepció is, miszerint az induláskor egy szőke, egy barna és egy vörös nőt szerettek volna a sorozatba.

Ők is benne voltak

Jaclyn Smithen kívül állandó szereplő volt még John Forsythe, őt azonban egyszer sem láthattuk a sorozatban, sőt nem is látogatott el soha a forgatásra. Külön stúdióban vették fel a hangját, amint Charlie-ként tájékoztatta a lányokat az aktuális ügyekről – állítólag azt mondta a producernek, hogy nem tudna neki annyit fizetni, hogy arccal is megjelenjen a szériában.

John Forsythe volt Charlie hangja Forrás: AFP/Lucy Nicholson

Emlékezhetünk még a sorozatból a szintén Charlie-nak dolgozó John Bosleyra, akit az 1997-ben elhunyt David Doyle játszott. A színész a kilencvenes években már csak szinkronszerepeket vállalt, a Fecsegő tipegők-ben például ő kölcsönözte a hangját a nagypapának.

Újra előszedték

A Charlie angyalai nyomán képregény, majd a kétezres években két film és több videojáték is készült. 2000-ben került a mozikba a Charlie angyalai, három évre rá pedig a Charlie angyalai: Teljes gázzal, mindkettőben Lucy Liu, Cameron Diaz és Drew Barrymore alkotta a központi triót.

Charlie angyalai a 2011-es sorozatban Forrás: ABC

Szintén 2003-ban egy animációs sorozat is kijött az angyalokkal, majd 2011-ben megérkezett az új tévés változat is hús-vér szereplőkkel, ez azonban

csupán négy epizódot ért meg,

hamar elkaszálta az ABC. Az új projekt elvileg az új generációkkal ismertette volna meg a klasszikus történetet, kiderült azonban, hogy még a főszereplők között is volt egy, Rachel Taylor, aki egy jelenetet sem látott az eredeti sorozatból.