Részegnek hitték, de agytörzsi stroke-ja volt a régi Barátok közt-szereplőnek

Vágólapra másolva!
Kis híján meghalt Halász Gábor, akinek az életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.
Vágólapra másolva!

Keszthelyről indult pihenni Balatonalmádiba, ahol borfesztivál volt éppen. Amint kiszállt a kocsiból, rosszul lett, elvesztette az egyensúlyát, majdnem elveszett a tömegben. Végig magánál volt, de mindenki azt hitte róla, hogy részeg, noha egy kortyot sem ivott.

Forrás: TV2

„A szerencsém az volt, hogy baráti társasággal voltam. Az ottani mentősök nem tudtak segíteni, egy másik jött. Én akkor már nem tudtam beszélni... ne higgyék, és ne gondolják az emberek, hogy valaki ezt szórakozásból csinálja. Ha nem barátokkal vagyok, senki nem hívott volna segítséget" – mesélte Halász Gábor a Mokkában.

A kórházban aláírta a nem veszélytelen műtéthez kellő, megfelelő papírt, mert a jobb keze még működött. „Három nap után hagytam el a járókeretet. Megtanultam újra beszélni és járni, napi többórás rehabilitációra járok. Érzem, hogy nagyon könnyű feladni közben, de üzenem mindenkinek, hogy harcoljon" – tette hozzá. Nem fogyaszt sok alkoholt, nem dohányzik, viszont sportol, mondta a volt színész.

Halász Gábor szerint az orvosok és asszisztensek megtettek mindent, amiért igen hálás nekik. A színészt a Barátok közt első éveiben láthatta sokat a közönség, Hoffer Misiként, az akkor még a házban lakó Hoffer család tagjaként. Rokonait Körtvélyessy Zsolt és Konta Barbara alakították, a famíliát azonban sok éve kiírták a sztoriból. Kontával később a Lazac című műsort vezették a TV2-n.