J.K. Rowling regényeiből sorozat is készül

Tom Burke, Öngyilkos bevetés
Tom Burke a 2012-es Öngyilkos bevetés című filmben
Vágólapra másolva!
Hamarosan elkezdik forgatni a Harry Potter-regények szerzőjének, J.K. Rowlingnak a krimijei alapján készülő szériát a BBC-nél. A főszereplőt már kiválasztották.
Vágólapra másolva!

A Cormoran Strike-könyveket Rowling Robert Galbraith álnéven jelentette meg. A BBC One most tévére adaptálja mind a Kakukkszó, mind A selyemhernyó, mind a Gonosz pálya című bűnügyi regényeket – az első kötetet három részben, a másodikat és a harmadikat pedig két-két epizódban. Mindegyik rész egyórás lesz.

Forrás: Justin Tallis / AFP

A forgatás már az ősz folyamán elkezdődik Londonban. Nem ez lesz az első Rowling-regény egyébként, amit a BBC adaptál, hiszen az írónőnek a Potter-éra utáni első könyvéből, az erősen társadalomkritikus Átmeneti üresedésből is itt készült háromrészes minisorozat 2015-ben.

Tom Burke a 2012-es Öngyilkos bevetés című filmben Forrás: Kobal / The Picture Desk

Most a főszereplő háborús veterán magánnyomozó, Cormoran Strike szerepére az angol Tom Burke-öt választották, aki legutóbb a Muskétások című sorozatban játszotta Athost. „Repesek az örömtől, hogy Cormoran Strike bőrébe bújhatok, aki

Cormoran világa gazdag és nyers, és tudom, hogy érzelmileg mély pillanatok várnak rám" – nyilatkozta a színész.

J.K. Rowling tavaly áprilisban Forrás: Dennis Van Tine / NurPhoto / AFP

„Nagyon örülök Tom Burke kiválasztásának, hiszen ő egy elképesztően tehetséges színész, aki tökéletesen kelti majd életre a karaktert.

és alig várom, hogy lássam, ahogy Tom ejátssza" – mondta J.K. Rowling.