Evakuálni kellett az életveszélyben lévő tévéseket

Survivor
Vágólapra másolva!
Először fordult elő a Survivorban, hogy a komplett csapatot ki kellett menekíteni a forgatási helyszínről egy trópusi ciklon miatt.
Vágólapra másolva!

A Survivor továbbra is a realitytévézés egyik legerősebb brandje az USA-ban, a legutóbbi évad már a 32. volt. A CBS valóságshow-ját készítők átéltek már egyet és mást, sokszor volt olyan, hogy valakit betegsége, csúnya sebe vagy egyéb ok miatt orvoshoz kellett vinni, így temporálisan vagy véglegesen kivenni a játékból, de olyan csak egyszer fordult elő, hogy az egész társaságot elszállították biztos helyre.

Halásznak, hogy legyen mit enni Forrás: CBS

Erről, a kambodzsai forgatásról és a Survivor: Kaoh Rong nevű évadról (amely már lement a tévében) Jeff Probst műsorvezető beszélt, aki elárulta egy interjúban, hogy a legújabb szezonban (Survivor: Millennials vs. Gen X) kénytelenek voltak evakuálni az egész kollektívát, mert a résztvevők biztonsága, élete fontosabb, mint a produkció ütemszerű menete. Az ok egy hatalmas trópusi ciklon volt, a vihar Fidzsi szigete környékén pusztított.

Forrás: CBS

A műsorvezető szerint az időjárás mindig is része volt a valóságshow-nak, amit lakatlan szigeten vagy elhagyott partrészeken forgatnak, és sokszor tényleg éheznek a nomád körülmények között élő, halászni kényszerülő, néha fura bogyókat evő szereplők. Jeff Probst elmondta, hogy átélt már sok mindent, de ez tényleg ijesztő volt. „32 évadnyi Survivor alatt nagyon szerencsés voltam, hogy sikerült elmenekülnöm sok vihar elől. De ezúttal elkapott minket” – nyilatkozta.

Egy korábbi évadból Forrás: cbs

Elmesélte, hogy még csak a második forgatási napnál jártak, amikor egy kellemes délutánon hirtelen szakadni kezdett az eső, és a helyzet egyre romlott. Természetesen egy ilyen komoly produkció, amelyben több százan dolgoznak, állandóan figyeli az előrejelzéseket: amikor a Fidzsi meteorológiai szolgálat jelezte, hogy komoly, veszélyes ciklon alakult ki, a törzsekbe osztott embereket és a stábtagokat kimenekítették a helyszínről.