Újabb nagyágyúk szövetkeztek egy tévésorozatra

Meryl Streep
Meryl Streep egy májusi premieren
Vágólapra másolva!
A The Nix című regény adaptációjára nem kisebb nevek állnak össze, mint Meryl Streep és J.J. Abrams.
Vágólapra másolva!

Az Oscar-díjas színésznő állítólag nemcsak executive producere, de egyik főszereplője is lesz a sorozatnak, amelynek Abrams fogja rendezni több epizódját. A hír mindössze néhány héttel azután érkezett, hogy kiderült: David O. Russell Julianne Moore-ral és Robert De Niróval készül forgatni egy szériát, ezenkívül Robert Downey Jr.-ról is azt rebesgetik, hogy tévézni kezd.

Meryl Streep egy májusi premieren Forrás: Rabbani and Solimene Photography / Getty Images North America / AFP

A frissen, augusztus végén megjelent The Nix, Nathan Hill bemutatkozó regénye egy felnőtt férfiról szól, akit még gyerekként magára hagyott az anyja, ám váratlanul újra a látóterébe kerül, amikor a nő elkövet egy abszurd bűntényt (kövekkel dobál meg egy elnökjelöltet), ami nagy médiafelhajtást generál.

A tanári pályája mellett íróként is tevékenykedő férfi elhatározza, hogy kideríti az igazságot anyja múltjáról, mivel az újságokban egy egész más sztorival találkozik, mint amire gyerekkorából emlékszik. A szülő utáni nyomozás másik oka, hogy így végre előállhat valamivel a kiadója számára. Ehhez persze először meg kéne találnia az idős nőt – a szálak pedig egészen Norvégiáig vezetnek.

J.J. Abrams júliusban Forrás: Kevin Winter / Getty Images North America / AFP

A Star Wars – Az ébredő Erő rendezője Bad Robot nevű cégén keresztül producerként is részt vesz a produkcióban. A Bad Robothoz olyan sorozatok gyártása fűződik, mint az HBO-n hamarosan debütáló Westworld vagy a Cameron Crowe nevével fémjelzett Roadies.