125 fős leépítés kezdődött a közmédiánál

2016.09.13. 10:07

Nem annyira a műsortgyártást, sokkal inkább az adminisztratív területet, az MTI-t és a rádiókat érinti.

"Az MTVA-nál a vezérigazgató felügyeletével folyamatosan zajlik egy belső hatékonyságmérés, hogy a szervezet költséghatékonyabban működjön. Ez a belső folyamatvizsgálat minden nagyvállalatnál bevett gyakorlat, hiszen egy nagy szervezet képes szinte magától is egyre nagyobbra hízni, miközben a hatékonysága csak romlik" - válaszolta az Origo megkeresésére az MTVA sajtóosztálya.

Ennek a vizsgálatnak az eredménye, hogy 125 fős leépítésre kerül sor: a válaszuk szerint legkevésbé a műsorgyártást, sokkal inkább az adminisztratív területet, a rádiókat, és az MTI-t érinti. "A csoportos létszámleépítés célja a hátékonyság növelése, a párhuzamosságok megszüntetése és a költséghatékonyabb működés. A pénzügyi spórolás nem csupán a munkavállalókon történő spórolást jelenti" - áll a válaszban.

Vaszily Miklós vezérigazgató határozott elvárása, hogy minden büdzsét "fogni kell", sehol sem lehet túlköltés, ezért mindenhol 10-20%-os tartalékot kell képezni. "Ezekre a tartalékokra úgy kell tekintenie minden vezetőknek, hogy azok nem is léteznek, minden költséget, beszerzést a 10-20%-os tartalékolás mellett kell betervezni" - válaszolta a sajtóosztály.