Reklám nélkül adja az RTL Klub a Saul fiát

Saul fia
Vágólapra másolva!
Az idei Oscar legjobb külföldi filmje, Nemes Jeles László Arany Glóbusz-díjas alkotása, a Saul fia szeptember 24-én, szombat este kerül elsőként televíziós képernyőre, az RTL Klub adja.
Vágólapra másolva!

A Saul fia hosszú évek óta az egyik legtöbb nemzetközi elismerést begyűjtő filmmé vált az elmúlt hónapokban, ezért is megtiszteltetés az RTL Klub számára, hogy a készítők a csatornát választották az első televíziós sugárzásra. Az RTL Klub a filmet a feldolgozás módja miatt megszakítás nélkül sugározza majd szeptember 24-én, szombaton 21 óra 50 perctől - közölte az RTL.

Saul fia Forrás: Mozinet

Nemes Jeles László első egész estés filmje a holokauszt talán utolsó tabutémáját dolgozza fel. A film története szerint 1944-ben, Auschwitz-Birkenau-ban Ausländer Saul (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak.

Erdély Mátyás operatőr feszültséggel teli képeinek és Rajk László látványtervező munkájának köszönhetően pedig a néző már-már dokumentarista hitelességgel láthatja, pontosan hogyan szervezték meg több millió ember megsemmisítését.