Kollégák a forgatáson, jó barátok az életben

cox, aniston
Vágólapra másolva!
Hollywood sem csak csupa pletyka és rivalizálás – több példa is bizonyítja, hogy a forgatásokon életre szóló barátságok is köttettek már. Íme, a sztárok közötti leglegendásabb munkahelyi barátságok!
Vágólapra másolva!

Jennifer Aniston és Courteney Cox

A két színésznő 1994-ben, a nagy sikerű Jóbarátok forgatásán találkozott először, aztán úgy alakult, hogy az életben is jó barátokká váltak. Aniston és Cox pedig az idők során nemcsak a jót, a rosszat is megosztották egymással. Rachel megformálója például egyszer elmesélte, hogy amikor épp nehéz időszakot élt át, többször is „Monica” házának vendégszobájában aludt.

Vallomása szerint azért szereti annyira Cox társaságát, mert minden ítélkezéstől mentes személyiség. Vélhetően Courteney Cox is hasonló jókat gondol egykori kollégájáról, hiszen őt kérte fel kislánya, Coco keresztanyjának.

A két barátnő annyira hiányolja egymást, hogy Cox saját sorozataiba, a Dirt – A hetilap-ba és a Született szinglik-be is elhívta Anistont vendégszerepelni. Érdemes megnézni a fenti videóban, pontosan mi is volt a szerepe az előbbi sorozatban az egykori Rachelnek.

Norman Reedus és Jeffrey Dean Morgan

Jeffrey Dean Morgan a főgonosz, Negan szerepében csak a The Walking Dead hatodik évadának fináléjában csatlakozott a stábhoz, mégis szinte azonnal közeli cimboraságba keveredett Norman Reedusszal.

A friss barátságot az utóbbi színész dokumentálja igen lelkiismeretesen Instagram-oldalán. Érdemes végigpörgetni a teljes kollekciót, hiszen találunk itt fotót arról, hogy egymást ölelgetik, közös röhögésekről és cigizésről, egymás motoros üldözéséről, de a legértékesebb kétségtelenül az a fénykép, amikor a Comic-Conon Mads Mikkelsen is ott pózol mellettük.

Walter Matthau és Jack Lemmon

A szomszéd nője mindig zöldebb sztárjaié volt Hollywood történetének legemlékezetesebb barátsága. Lemmon és Matthau összesen tíz nagyjátékfilmben szerepeltek együtt (első alkalommal a Sógorom, a zugügyvéd-ben), és a szakmai jó viszony mellett a magánéletben is közeli barátságot ápoltak.

Lemmon és Matthau a Furcsa pár 2-ben Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12

Lemmon egy alkalommal rendezte is cimboráját: az 1971-es Csakazértis nagypapa címszerepét először ráadásul neki ajánlották fel, de ő átengedte barátjának, és inkább a direktori székbe ült (a mellőzött Kotcher nagyapa megformálása Matthaunak Oscar-jelölést ért).

A két színész több mint három évtizedes barátságának Matthau halála vetett véget, nem sokkal később azonban Lemmon is követte társát: csaknem napra pontosan egy évvel később hunyt el, mint kollégája (Walter Matthau 2000. július 1-jén, Jack Lemmon 2001. június 27-én távozott). A két közeli barátot

ugyanabban a temetőben helyezték végső nyugalomra.

Michelle Williams és Busy Philipps

Michelle Williams és Busy Philipps 2001-ben találkoztak, a Dawson és a haverok forgatásán – akkor kapta meg Philipps Joey szobatársa, Audrey szerepét. A közös munka egyre közelebb hozta egymáshoz a két nőt, annyira, hogy Williams még a 2011-es és 2012-es Oscar-gálára is barátnőjét vitte magával (a színésznőt az első évben a Blue Valentine-ért, majd az Egy hét Marilynnel című filmért jelölték, ám sajnos Philipps egyszer sem hozott neki szerencsét).

Phillips és Williams az idei Tony Awardson Forrás: Mike Coppola / Getty Images North America / AFP

A kolléga- és barátnők 2012-ben a Golden Globe-on, az Independent Spirit Awardson, a Screen Actors Guild Awardson és a Critics' Choice-on is együtt vettek részt, és az idei Tony-gálán is Philipps volt Williams partnere. De barátságuk természetesen nem merül ki ennyiben, hiszen a másik öribari pároshoz, Jennifer Anistonhoz és Courteney Coxhoz hasonlóan Michelle Williamsnek a néhai Heath Ledgertől született gyermekének, Matildának Busy Philipps a keresztanyja.

Mucsi Zoltán és Scherer Péter

Hazánkban talán Mucsi Zoltán és a legutóbb a Válótársak című sorozatban látott Scherer Péter kettőse a legismertebb sztárbarátság – kettejük neve annyira összeforrt, hogy a legtöbben csak Kapa-Pepeként hivatkozunk rájuk minden idők egyik legnagyobb magyar rendezője, Jancsó Miklós filmjeinek köszönhetően.

Scherer Péter és Mucsi Zoltán (háttal) Jancsó Miklós rendezővel az Anyád! A szúnyogok forgatásán Forrás: MTI/Kovács Tamás

A két színész szakmai és baráti kapcsolata huszonkét éve tart, szinte szünet nélkül. Habár sokan csak a Jancsó-filmek, azaz az 1999-es Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten és folytatásai óta tartják számon Kapát és Pepét, valójában először a Bárka Színházban találkoztak, annak folytatása volt a Krétakör, majd 2009-ben Nézőművészeti Kft. néven saját színházi társulatot alapítottak.

pedig már nem voltunk kamaszok. Volt olyan év, amiből háromszáz napot együtt töltöttünk, napi 10-12 órákat. Az volt az az időszak, amikor Pepe jól átvert, aztán amikor kimutatta az igazi arcát, már késő volt. Ennyi idő alatt soha nem volt olyan mosolyszünetünk sem, ami akár két hétig tartott volna” – mesélte barátságukról idén az Indexnek Mucsi Zoltán.

„Annak örülök, hogy Pepével találkoztam, de kéne csinálni egy felmérést, hogy ez másnak is jó-e. Hacsak a Pepe nem csinál valami baromságot, nem rúgom ki a Nézőművészeti Kft.-ből.

– mondta Mucsi az Origónak adott interjúban.