Mi történt a T. J. Hooker sztárjaival?

T.J. Hooker, Heather Locklear, William Shatner, Adrian Zmed
Vágólapra másolva!
Éppen harminc évvel ezelőtt zárult kedvenc nyolcvanas évekbeli zsaruszériánk, amely 1982-től kezdve öt évadon át boldogította a nézőket. Utánajártunk, mi a helyzet ma a címszereplővel, illetve a Stacyt, Romanót és a többieket megformáló színészekkel.
Vágólapra másolva!

William Shatner (T. J. Hooker)

A sorozat címszereplőjének, William Shatnernek volt már egy ikonikus szériája a T. J. Hooker előtt, ami azóta is egybeforrt a nevével: ő volt az egyik főszereplője a klasszikus, 1966 és 1969 között futott Star Treknek, majd később több nagyjátékfilmes verzióban is eljátszotta James T. Kirk kapitányt.

A 85 éves Shatner 1951 óta van a pályán, és a mai napig aktív. A T. J. Hooker után is rengeteg sorozatban (Columbo, Űrbalekok, Ügyvédek, Jogi játszmák) és nagyjátékfilmben (Haláli fegyver, Beépített szépség 1-2., Showtime – Végtelen & képtelen) játszott, ezenkívül szinkron- és narrátorhangként is igen népszerű.

William Shatner a sorozatban Forrás: Kobal / The Picture Desk

Civilként a színész egyik legkedvesebb elfoglaltsága a lovaglás (bár 2008-as csípőműtétje óta már nem hódolhat neki olyan gyakran), és ennek a szenvedélyének köszönheti negyedik feleségét is. Elizabeth Anderson Martint – aki harminc évvel fiatalabb nála – 2001-ben vette el, amikor a nő lóidomárként dolgozott, és a közös érdeklődésen kívül a gyász hozta össze őket: a nő férje pár évvel korábban meghalt rákban, Shatner harmadik felesége, Nerine Kidd pedig 1999-ben belefulladt a saját medencéjük vizébe.

William Shatner idén augusztusban Forrás: Jeffrey Mayer / AAPimages / DPA / AFP

William Shatnernek még első feleségétől (akitől 1969-ben vált el) három lánya is született, ők ma már 58, 56 és 52 évesek – az egyikük révén a sztárnak több unokája is van.

Heather Locklear (Stacy Sheridan)

A bájos szőkeséget játszó Locklearnek a T. J. Hooker volt az első jelentősebb munkája. Habár utána játszott egy-két nagyjátékfilmben (Tűzgyújtó, Pénz beszél, Nagydumás kiscsajok, Horrorra akadva 5.), azóta is inkább sorozatokban jeleskedik. Benne volt a Dinasztiában, a Melrose Place-ben és a Kerge városban, legutóbb egy Too Close to Home című drámaszériában láthattuk.

Heather Locklear a sorozatban Forrás: ABC

Ami a magánéletét illeti, a sztár – aki épp a napokban, szeptember 25-én ünnepelte ötvennegyedik születésnapját – kétszer volt férjnél: mindkétszer egy-egy zenészhez ment hozzá. A Mötley Crüe-ből ismert Tommy Lee-vel 1986-tól 1993-ig élt házasságban, a Bon Jovi-s Richie Samborával pedig 1994 és 2007 között. Samborával van egy gyermekük is, a 19 éves Ava.

Heather Locklear tavaly januárban Forrás: Frazer Harrison / Getty Images North America / AFP

Locklear a T. J. Hooker után közeli barátságban maradt William Shatnerrel – egyes pletykák szerint volt is köztük valami. A színésznő más kollégákkal is randizott, például Tom Cruise-zal, Mark Harmonnal, David Spade-del és Jack Wagnerrel – Melrose Place-beli partnerével jegyben is jártak. A sztár jelenleg egyedül él.

Adrian Zmed (Vince Romano)

A szívtipró Romano hadnagy megformálójának karrierje egy másik ikonikus sorozat, a Starsky és Hutch egyik epizódjával indult 1978-ban. A T. J. Hooker előtt Zmed szerepelt a Grease 2-ben és a Legénybúcsúban is, a fiatal Tom Hanks oldalán. A zsarusorozat után azonban a színész eléggé lecsúszott: pár vendégszereplést (Szerelemhajó, Gyilkos sorok, Caroline New Yorkban, Halálbiztos diagnózis) leszámítva nem igazán kap munkát. Mára odáig jutott, hogy szerepet vállalt a Sharknado 4. című borzalomban.

Adrian Zmed a sorozatban Forrás: ABC

A színész román származásának köszönheti különleges vezetéknevét (beszéli is a nyelvet), és első házasságából született két fia, Zach és Dylan viszik tovább. Susan Wood új-zélandi színésznő után Zmed 1976-ban újból házasságot kötött – majd újból elvált. Jelenleg harmadik feleségével, Lyssa Lynne-nel él, akit 2012-ben vett el.

Adrian Zmed idén júliusban, a Sharknado 4. premierjén Forrás: Ethan Miller / Getty Images North America / AFP

James Darren (Jim Corrigan)

William Shatner Hookere és Adrian Zmed Romanója mellett kissé elhomályosult kollégájuk, Jim Corrigan – pedig az őt alakító James Darren az ötvenes-hatvanas években igazi tinibálvány volt, köszönhetően a Gidget tinifilmeknek (Csirpe, Gidget Goes Hawaiian, Gidget Goes to Rome).

James Darren a sorozatban Forrás: ABC

Az énekesként is ismert Darren a T. J. Hooker után – Heather Locklearhez hasonlóan – szerepelt a Melrose Place-ben, és szőrmentén William Shatnerrel is kapcsolatba került, ugyanis szintén részese lett a Star Trek-univerzumnak azzal, hogy 1998-99-ben játszott a Star Trek: Deep Space Nine-ban.

Ez után, 2001-ben még volt egy filmje, a Random Acts című dráma, majd a jelenleg 80 éves színész rövid pihenőre ment. Nemrégiben azonban visszatért a színjátszáshoz: egy 2017-ben bemutatandó Lucky című filmdrámában tűnik majd fel Harry Dean Stanton és Ron Livingston oldalán.

James Darren tavaly áprilisban Forrás: wikipedia.org

Darren 1955-ben feleségül vette gyerekkori szerelmét, ám három év múlva elváltak. Második felesége 1960-ban a két évvel korábbi Dánia szépe, Evy Norlund lett, akivel még mindig együtt vannak. A színésznek első nejétől egy Jimmy nevű fia, másodiktól pedig egy Christian és egy Anthony nevű gyermeke született.

Richard Herd (Sheridan kapitány)

Hookerék rendőrőrsének parancsnokát Shatnerhöz hasonlóan egy igazi színészveterán, Richard Herd játszotta, aki korábban olyan legendás alkotások mellékszerepében tűnt fel, mint Az elnök emberei, a Kína szindróma, a Benjamin közlegény, a Hóbortos vakáció vagy a Repülők, vonatok, autók.

Richard Herd a sorozatban Forrás: ABC

Herd – akit rendszeresen összekevernek Karl Maldennel – gyakran vendégszerepelt sorozatokban is (például a Dallasban, a Knight Riderben, a Gyilkos sorokban, a Quinn doktornőben, a Buffy, a vámpírok rémében, A narancsvidékben, a Születetett feleségekben stb.), a SeaQuest – A mélység birodalmának, a Seinfeldnek és a Star Trek: Voyagernek pedig rendszeres szereplője volt.

Az idős színésznek jó lehet a humorérzéke, hiszen részt vesz a Nyugdíjas bajkeverők című rejtett kamerás műsorban is, amelyben Betty White-tal és más öregekkel együtt szívatják meg a fiatalabb járókelőket. De Herd nemcsak bajkeverőként aktív: a mai napig folyamatosan játszik, még az idén kijön két filmje.

Richard Herd 2011-ben Forrás: Valerie Macon / Getty Images North America / AFP

Herd viszonylag korán, 19 évesen nősült, ám a házasság csakhamar válással végződött. Nemsokára újranősült, és második házasságából két gyermek is született, egy Richard Jr. nevű fiú és egy Erica nevű lány. Az igazinak azonban a harmadik asszony bizonyult: Patrica Herddel 1980 óta van együtt, és színházi színészként játszottak is egy színpadon.