Váratlan fordulattal és egy kiesővel rajtolt az új Konyhafőnök

konyhafőnök
Vágólapra másolva!
Elindult A konyhafőnök negyedik szériája, hétfő este mutatkozott be az új zsűri: Fördős Zé mellett most először bírálta a fogásokat Wossala Rozina és Sárközi Ákos. Az új hármasnak még kell egy kis idő, hogy összeszokjon, az első adásban feltűnt pár izgalmas és szimpatikus karakter, és rögtön az első feladattal sikerült összezavarni minden versenyzőt.
Vágólapra másolva!

Először láthattuk A konyhafőnök-öt Bernáth József séf és Vajda Pierre ételkritikus nélkül, és bár kétségkívül a negyedik évadra kellett már valami újítás, az első adásból hiányzott a jól megszokott hármas.

Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf természetesen profi a konyhában, a versenyzők nagyon meg is ijedtek tőle, és hamar kiderült, hogy van mitől tartaniuk: szigorú arccal közölte rögtön a legelején, hogy akinek a pultján rumli van, annak a fejében sincs rend, így a sütés-főzés mellett nem győztek az újoncok mosogatni és pakolászni maguk körül.

Forrás: RTL Klub

Rozina még nem igazán mutatta meg magát, de az rögtön átjött, hogy együttérő a versenyzőkkel szemben, sokszor képzeli magát a helyükbe – ami nem olyan nehéz, hisz nemrég még ő is ott küzdött a pult mögött a tízmilliós nyereményért és A konyhafőnök címért, akkor a második helyig jutott.

Csavarral indult az új széria

Ezúttal nem a kedvenc ételeik elkészítésével kezdtek, Sárközi Ákos kedvencéből kellett kihozniuk valamit: a fedél alatt galambot találtak a tálcán. A séf elmondta, hogy

két okból választotta ezt bemutatkozó feladatként: egyrészt az íze hasonlít a vadhúséra, másrészt nagyon könnyű elrontani.

Végignézték, ahogy elkészül a kakukkfüves galambmell banános tortácskákkal, színes céklahasábokkal, kurkumás burgonyapürével és vörösboros mártással, aztán nagy meglepetésre ezt nem lemásolni kellett, hiába figyelték árgus szemekkel Sárközi minden apró mozzanatát.

Forrás: RTL Klub

A kreativitást mérte fel a feladat, Ottilia el is hasalt, szinte ugyanazt hozta össze, amit a séf mutatott, de a többieket is láthatóan kizökkentette a komfortzónából a feladat,

nagy volt a káosz a konyhában, az egyik pulton óriási füstre lettek figyelmesek - ami bizonyára az ételen is meglátszott.

Sárközi Ákos pont olyan szigorú, mint amilyennek ígérte, rögtön az első tányérról beszórt pár alapanyagot a kukába, egy versenyzőről szemrebbenés nélkül megmondta, hogy nincsen semmi fantáziája, a kemény kritikáktól láthattuk pár könnybe lábadt szemet. A szigor nagy, de egyelőre nem jött át az a feszültség, ami egy-egy negatív értékelés után szokott. Kell egy kis idő, mire a közeget megszokják a zsűritagok és a versenyzők, a természetesség egyelőre hiányzik.

Több a kritika, mnt a dicséret

Kriszti mehetett fel a galériára, Ottilia pedig nehéz helyzetbe került, kedvenc alapanyaga helyett garnélát kapott. A második körben Pietro fekete kagylót készített kuszkusszal, a többiek tálaltak homárt, vargányát, de inkább kritikát kaptak, mint dicséretet.

Az előző évadokhoz képest, úgy tűnik, alaposabban és keményebben bírálják a fogásokat, Fördős Zé már az első percben azt mondta, hogy vigyázzanak, mert magasabbra került a léc. Persze erre azért is szükség van, mert ebből adódóan több lesz a sértődés, a duzzogás és a sírás, a műsor pedig csak részben szól a konyhai feladatokról, ugyanúgy része a dráma meg a feszkó.

Forrás: RTL Klub

A tányérok az első adásban színesek és modernek voltak, Fördős Zé kivételével sokszor mesterkélten mondtak véleményt a zsűritagok, de a formátum még mindig élvezhető és pörgős, amit mi sem mutat jobban, hogy

már az első adás végén hazaküldték Pietrot, az olasz szakácsot.

A második napon a helyére új versenyző érkezik, a negyedik évadban is tízmillió forintot vihet haza a legjobb.