Halálos fegyver sorozatban: tisztes iparosmunka

Halálos fegyver sorozatváltozat
Vágólapra másolva!
Sorozatként indították újra útjára a Halálos fegyver-t, Mel Gibsont és Danny Glovert felváltotta két másik színész, akikben volt azért annyi becsület, hogy igyekeztek nem Riggsre és Murtaugh-ra emlékeztetni a nézőket. A Halálos fegyver sorozatváltozata ezzel együtt sem lett több egy korrekt iparosmunkánál, legalábbis az első epizód alapján.
Vágólapra másolva!

Riggs és Murtaugh megvan? Hogy túl öreg vagyok már ehhez a szarsághoz, az is? Nos, ez az időt álló szállóige soha nem fog elhangzani a Halálos fegyver sorozatváltozatában, hiszen a színészek, Clayne Crawford és az idősebbik Damon Wayans nagyon ügyeltek arra, hogy ne a korábbi figurákat hozzák.

Az új Murtaugh és az új Riggs Forrás: Fox

Ez sikerült is, eddig rendben is van az új Halálos fegyver, de hogy innen tovább hová, ki tudja? Az első epizód alapján egy hagyományos krimisorozatot kaptunk, minden részben új bűnténnyel és a bűnténnyel kapcsolatban kellően hatékonyan és nagyjából viccesen intézkedő nyomozókkal.

Persze, csak elméleti síkon" – heccelte öngyilkos hajlamú társát Murtaugh, a kezébe adott egy pisztolyt is, miközben egy öngyilkosságnak látszó gyilkossági ügyön dolgoztak, de a kis játékuk közben rájöttek, hogy a tettes és az áldozat nem lehetett ugyanaz, hisz előbbi vagy utóbbi balkezes volt. Talán ez volt a legjobb poén a pilotban, szóval nem árasztottak el minket olyan jópofa szövegekkel, mint a filmekben.

Másban viszont azt kaptuk, amit a Halálos fegyver-filmektől megszokhattunk, volt lazaság, viccelődés, vállba és lábba kapott lövés, látványos autós üldözés, de valahogy mégsem volt az igazi, pont Riggs és Murtaugh, mármint Mel Gibson és Danny Glover hiányzott ebből az egészből.

Hiszen a színészek hiába nem akarták hozni az ismert figurákat, mégis eszünkbe juttatták őket, a két haver háttere és kapcsolata ugyanolyan, mint a filmekben: Murtaugh itt is óvatoskodik, Riggs pedig lazán belevág bármilyen veszélyes akcióba, előbbi támasza a családi fészek, utóbbi egy lakókocsiban éldegél.

A sorozat csak annyiban tesz túl a filmeken, hogy megpróbálja tágítani az ott megismert világot, például Riggs és Miranda kapcsolatára is visszanéz, szemben a filmekkel, ahol csak annyit tudtunk, hogy a nő meghalt, ez tette embergyűlölővé és cinikussá Riggst.

A sorozat két hete, szeptember 21-én indult, egyelőre 7,5-on áll az IMDb-n, ami nem túl izmos.