Arcba csapódott a torta Valkó Eszter új műsorában

Valkó Eszter
Vágólapra másolva!
Elindult a Sütnicake, a cukrászok az RTL Klub képernyőjén küzdenek vasárnaponként a továbbjutásért. Az elkészült tortákat háromfős zsűri értékeli, a fődíj pedig egy saját szakácskönyv kiadása.
Vágólapra másolva!

A Sütnicake első adásában hat cukrász mutatkozott be, akik aztán két csapatra bontva készítették el a feladatot: egy Velence ihlette, málnás tortát, amivel egy fiatal srác próbálja majd kiengesztelni sértődött barátnőjét. Az új gasztrovetélkedőt Valkó Eszterre bízta a csatorna, aki legutóbb a Nyerő páros döntőjéig jutott férjével, de a korábbi években nem igazán hallhattunk róla.

Az első csapat a Sütnicake-ben Forrás: Sütnicake / Facebook

A cukrászok versenye olyan akar lenni, mint A konyhafőnök, ahol a pultok mögött készítik az ételeket a séfjelöltek, majd szigorú zsűri értékeli őket, de ez itt nem jön össze.

A konyhában nincs feszültség, nem olyan fontos a küzdelem,

és nem láthatjuk eleget az ételek elkészítésének folyamatát – a félórás adásidő erre nagyon kevés. Pedig próbának izgalmat vinni a versenybe, az utolsó órában derült ki például, hogy a csapatkapitányok fél óra múlva már csak szóban instruálhatják a versenyzőket, nem nyúlhatnak hozzá semmihez – ezt szépen tudomásul is vették, nem okozott nagy feszkót köztük, és el is készült mindenki időben, nem kellett aggódniuk az időkeret miatt.

Még Valkó Eszter sem igazán szokta meg a közeget, a Nyerő páros-ban sokkal lazább és természetesebb volt, talán csak bele kell jönnie, és a következő adásokban gördülékenyebben zajlanak majd az események.

Többéves rutinja azonban látszik, mint ahogy az is, hogy élvezi ezt a feladatot,

jól kommunikál a versenyzőkkel és a zsűrivel, szórakoztató eleme a műsornak.

Valkó Eszter kapta a műsort Forrás: Valkó Eszter / Facebook

A zsűriben helyet kapott Novák Kriszta, a Sütnicake alapítója, Bakcsy Árpád ételfotós és Korponai Péter cukrászséf. Az első adásban meglehetősen kritikusak voltak, simán megmondták, hogy igazából egyik torta sem nyerte el a tetszésüket – az elkészült alkotásokat külső alapján értékelték, csak a dizájnnal foglalkoztak, az íz egyáltalán nem volt fontos, pedig a négyórás sütési idő nagy részét arra szánták a cukrászok, hogy a torta finom is legyen.

Az egyik csapat simán továbbment, a másikból két cukrásznak versenyezni kellett: mézeskaláccsal mérték össze tudásukat. Végül egy kiesővel zárult a műsor, aki a riportszobában még a könnyeit törölgette bánatában, de az utolsó percekben kivirult:

a számára legkevésbé szimpatikus játékos arcába nyomhatott egy krémes tortát.

Jövő vasárnap folytatódik a vetélkedő, a kieső helyére új versenyző érkezik, összesen tizenketten próbálkoznak megnyerni a fődíjat, életük első szakácskönyvének kiadását.