A csatorna közleménye szerint nem igaz a Dirk Gerkens távozásáról szóló hír. A közleményben a vezérigazgató és a TV2 Csoport tulajdonosa, Andy Vajna is megszólalt.

A Magyar Nemzet írt arról, hogy hamarosan távozhat posztjáról Dirk Gerkens, a TV2 Csoport vezérigazgatója. Erre válaszul adta ki a csatorna a közleményét. 

Ebben a TV2 Csoport tulajdonosa, Andy Vajna azt írja: 

"Meglepett a TV2 Csoport vezérigazgatójának távozásával kapcsolatos hír, ugyanis Dirk Gerkens teljes bizalmamat élvezi, a TV2 Csoport vezetésében nem tervezek változást, minden ezzel kapcsolatos híresztelés alaptalan. Folytatjuk a közösen megkezdett munkát, aminek az eredménye már most is látható. A nagyszabású portfólió-fejlesztésnek és program-invesztíciónak köszönhetően mindössze 4 hónap alatt kábelcsatornáink piaci részesedése duplájára nőtt, meghaladja a 10 százalékot." 

Dirk Gerkens pedig ezt írta a közleményben: 

"Kevesebb mint 10 hónapja vettem át a TV2 Csoport vezetését, és már most rendkívül elégedett vagyok a kimagasló eredményeinkkel, amiket az Andy Vajnával való szoros együttműködésnek és tulajdonosi támogatásának köszönhetően értünk el. Teljes mértékben az üzleti tervünk szerint haladunk, a következő év végére a TV2 Csoport kábelportfóliója lesz a legerősebb a piacon. Október végén indul el a tizenegyedik csatornánk, míg év elején mindössze csak négy adónk volt. A sikeres kábelstratégiánknak köszönhetően alig pár hónap alatt megdupláztuk piaci részesedésünket. A TV2-n hatalmas sikereket értünk el nagyszabású show-műsorainkkal, mint A Nagy Duett, Sztárban Sztár, Kismenők. Hiszek abban, hogy ezzel a stratégiával a TV2 Csoport lesz Magyarország piacvezető portfóliója a közeljövőben."