A producert ölte meg a Walking Dead főgonosza

2016.10.18. 22:30

Persze, a világért sem árulnák el, hogy kit ölt meg Negan a hatodik szezon végén, sőt még viccelődnek is vele, de ez nagyon is jól van így, nem akarják elrontani sok millió rajongó számára a hónap végét. A Fox magyar adásán október 24-én debütál a The Walking Dead hetedik évadja, a sorozat producerét, Gale Anne Hurdöt és az Abrahamet játszó Michael Cudlitzt telefonon csíptem el az edinburghi nemzetközi tévéfesztivál idején.

Nyilván az érdekel most mindenkit, hogy kit ölt meg Negan a hatodik szezon végén. Mit üzennének a kíváncsi nézőknek?

Gale Anne Hurd: Én viccesen azt szoktam mondani, hogy engem ölt meg – aztán várhatják majd a nézők a hetedik szezont, hisz nem lesz, aki megcsinálja. De komolyra fordítva a szót, annyit elárulhatok, hogy ott vesszük fel a fonalat, ahol abbahagytuk, nem fogunk tovább játszani a nézők idegeivel.

Abraham lesz az áldozat, vagy más?Forrás: Fox

Michael Cudlitz: Mi, színészek, konkrétan órákat töltöttünk térdelve a hideg földön a felvétel közben, nekem egy idő után már mindegy volt, hogy ki hal meg abban a jelenetben. Meg is adom a számom, hívjon fel! Van olyan összeg, amiért elárulom, hogy ki az áldozat!

A családja vagy a barátai hogyhogy nem éltek még ezzel az ajánlattal?

M. C.: Azt vettem észre, hogy az igazi rajongók csak azért kérdeznek erről, mert jó poénnak tartják, de, ha tényleg megkapnák a választ, le lennének sújtva – és nem az áldozat személye miatt, hanem egyszerűen azért, mert idő előtt, a sorozat rendes menetéhez képest jóval korábban megtudnák.

Mire számíthatunk a hetedik évadban amellett, hogy ezt tényleg megtudjuk?

G. A. H.: Sokkal vadabbra tervezzük, mint az eddigi szezonokat, próbáljuk folyton fokozni, amit eddig a nézők elé tártunk. Már csak Negan személye miatt is durvul a történet, sokkal kiszámíthatatlanabb, mint az eddigi gonoszok a sorozatban, a tetteinek sem mindig van érzelmi vagy racionális háttere. A formai újítás ezzel együtt kevesebb lesz, mint a hatodik szezonban volt, inkább a történet változására helyezzük a hangsúlyt – hisz az eddig jobbára Rickről és a választásairól szólt, most azonban épp nincs sok választása.

A képregényekből lehet majd következtetni arra, hogy miként alakul a karakterek sorsa?

G. A. H.: Csak annyira, amennyire eddig. Vannak dolgok, amikben követjük a képregényeket, máshol új történetszálat hozunk be – úgy próbáljuk visszaadni a rajzolt világot, hogy azért ne lehessen mindent kitalálni előre.

M. C.: Például Abraham is tovább élt már, mint a képregényben, de voltak más eltérések is. Én úgy tekintek a képregénysorozatra, mint egy térképre – vannak benne tájékozódási pontok, de könnyen lehet, hogy így is eltévedek.

Mi vár vajon Abrahamre, ha épp nem ő lesz az áldozat?

M. C.: Nagyon kíváncsi vagyok egy olyan világra, amelyben Abraham és Negan együtt létezik, ahogyan annak idején érdekes volt azt is végignézni, miként bontakozott ki Abraham és Tyreese kapcsolata – hiszen a képregényben ők sem mozogtak együtt soha. Jó lenne látni azt is, hogy merre tart Abraham és Sasha, hiszen az összes karakter folyamatosan változik.

Gale Anne Hurd: Mi lesz itt még?Forrás: AFP/2016 Getty Images/Emma Mcintyre

Nagyobb önökön a nyomás így, hogy a The Walking Dead ekkora világsiker lett?

G. A. H.: Az induláskor nem gondoltuk volna, hogy ekkora siker lesz, de pont ezért próbáltunk mindig megújulni, igyekszünk a továbbiakban is. Szerencsére a rajongóink alapból pozitívan állnak hozzá a megoldásainkhoz, csak néha sikerül kiverni náluk a biztosítékot annyira, mint a legutóbbi fináléval.

M. C.: De ez is csak azért van, mert annyira törődnek velünk, mármint a karakterek sorsával, engem például megdöbbentett, hogy a közösségi médiában mekkora volt a pörgés a finálé után. Én színészként egyébként nem érzem annyira a nyomást, olyan értelemben, hogy én „csak" eljátszom, amit megírnak számomra, az igazi felelősség az alkotókon van.

A rajongók azonban nyilván előbb találják meg önt, mint Gale-t. Volt valami furcsa tapasztalata velük, mint például Norman Reedusnak, amikor megharapta egy nő?

M. C.: Persze, nehezebb elrejtőznöm az utcán, és, ha nyilvános helyen vagyok, az ebédemet is általában órákkal később fejezem be, mint ahogy elkezdtem. De olyan őrült kalandom még nem volt, mint Normannek, valószínűleg a karakterem is más, nem vált ki akkora rajongást.

Michael Cudlitz mint AbrahamForrás: Fox

Szerzett amúgy valami sérülést a forgatás során?

M. C.: Mindenki tele van ilyenkor zúzódásokkal, kisebb sebekkel, de szerencsére eddig még nem történt egyikünkkel sem semmi komolyabb.

Gale, ön is megjelent már esetleg a sorozatban, egy másik producerhez, Greg Nicoteróhoz hasonlóan?

G. A. H.: Nem, nekem csak a lányom játszott el egy zombit, még az első évadban – de azt hiszem, ennyi elég is volt ahhoz, hogy a család képviseltesse magát a képernyőn.

Mi lenne a legfontosabb tanács, amit adnának egy valódi zombiapokalipszis túlélőinek?

G. A. H.: Hogy válogassák meg, kiben bíznak meg.

M. C.: Hogy legyenek gyorsak, legyenek állandóan mozgásban.

A The Walking Dead hetedik évadja október 24-én 22 órakor indul a Fox magyar adásán. New Yorkban a Comic Conhoz kapcsolódva a sorozat nyolc szereplőjével is sikerült beszélnem, ezeket az anyagokat később közöljük az Origón.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK