Lehet rettegni Puzsér tízes listáitól

Puzsér Róbert
Vágólapra másolva!
Sznobjektív címmel önálló igazságshow-val jelentkezett Puzsér Róbert kritikus, aki már a műsor beharangozójában jó előre jelezte: nem szolgálja ki a közönség igényeit, hanem kulturálisan formálni igyekszik a nézők véleményét. Nyílt lapokkal játszik, nem manipulál, és szórakoztat is.
Vágólapra másolva!

Puzsér nem hisz a „csak itt, csak most, és csak Önöknek" szlogenekben, sokkal inkább egy szemléletmódot oszt meg a közönséggel úgy, hogy egy-egy témát tíz nézőpontból is körüljár. Tízes listákkal jelentkezik vasárnap esténként, az első adásban a tíz leghitványabb szakma került terítékre. Beszélgetőpartnere ezúttal Farkas Attila Márton kulturális antropológus volt, aki egyáltalán nem híres, viszont remek társnak bizonyult a szellemi hadviselésben.

Forrás: Hír TV

A lista a tizedik helyre került sintérrel indult, de hogy ki került az első helyre, nem áruljuk el. Puzsér és Farkas döbbenetesen jó indoklással védték álláspontjukat, amelyet hol komolyan lehetett venni, hol iróniával kezelni, hol pedig egyszerű médiahekket gyanítani – ilyen lehetett például a vőfély rangsorolása. Annyit elárulhatunk, hogy a politikusok fellélegezhettek, mert még náluk is kártékonyabbnak ítéltettek a brókerek és a politológusok – úgyhogy a műsor betartotta ígéretét, és semmi aktuálisat nem közöl.

A beszélgetések közötti bejátszások találóak,

humorosak, de a közönséget csak hallani lehetett. Mindenféle sallang nélkül két ember beszélgetett, és lehet ezen még csiszolni például több meghívott vendéggel, több bejátszással, esetleg a nézők bevonásával.

A háttérdíszlet hibái és a stylistok melléfogásai huszadrangúnak bizonyultak, mert ebben a műsorban tényleg nem a nézőket szolgálták ki. Arra ott volt Hajdú Péter Frizbije, ami amúgy is kellően nagy publicitást kap a bulvárban. Amúgy érdekes módon a két műsort pont egy időben tűzték műsorra az ATV-ben, illetve a Hír Tv-ben:

elegáns és csattanós visszavágás lehet ez

a TV2-ből száműzött Hajdúnak, akivel Puzsér jó ideje perben és haragban áll. Vasárnap este tehát lehetett választani: vagy az a színes-szagos műsor, amelyre „mindenki kíváncsi és mindenkit érdekel”, benne vendégként a szerelembe esett Kelemen Annával és az élete nagy tragédiáját „kendőzetlen őszinteséggel" elrebegő Gregor Bernadett-tel, vagy a Puzsér-féle igazságshow között.

Forrás: hír tv

A visszafogott, összeszedett, önmagához képest lehalkult Puzsér a végén azért megfenyegette minden jelenlegi és jövőbeli ellenségét, hogy már készen állnak a következő tízes listákkal. Ha a következő is ilyen lesz, sőt, még csiszolnak rajta, akkor nem is járunk mi olyan rosszul ezzel a műsorral.