55 óra a legrövidebb sztárházasság rekordja

Pamela Anderson, Kid Rock
Az ifjú pár a lagziban
Vágólapra másolva!
Néhány vegasi esküvőt egyszerűen érvénytelenítettek, az egzotikus helyszínen kötött nászt nem érvényesítették hivatalosan is, de olyan is van, hogy egyszerűen csak nagyon hamar megunták egymást, és villámgyorsan elváltak. Íme a legrövidebb sztárházasságok listája.
Vágólapra másolva!

Britney Spears és Jason Alexander

Az énekesnő 2004 januárjában ment hozzá gyerekkori barátjához, Jason Alexanderhez, Las Vegasban. És az esetükben abszolút igaz volt a mondás, miszerint ami Vegasban történt, az Vegasban marad, hiszen mindössze 55 órával később a házasságot érvénytelenítették – ezzel minden bizonnyal ez lett minden idők legrövidebb sztárnásza.

Britney Spears menyasszonynak öltözve a 2003-as MTV Video Music Awardson Forrás: Dave Hogan / Getty Images North America / AFP

A kis közjáték azonban nem vette el Spears kedvét a férjhez menéstől: még ugyanennek az évnek az októberében hozzáment háttértáncosához, Kevin Federline-hoz. Ez a házasság tartósabbnak bizonyult, hiszen három évig tartott, és két gyerek is született belőle. 2007 júliusa óta azonban Britney egyedülálló anyaként neveli fiait.

Carmen Electra és Dennis Rodman

A Baywatch szépsége és az egykori kosaras 1998 novemberében, szintén Vegasban kötött házasságot. Rodman azonban kilenc nappal ezután beadta a válókeresetet. Ez ellen vélhetően Electrának sem volt kifogása, hiszen később azt nyilatkozta, hogy csak a miatt az érzelmi megrázkódtatás miatt kötött ki a sztársportoló mellett, ami akkoriban érte. 1998-ban ugyanis két héten belül meghalt az édesanyja és a nővére is (előbbi agydaganatban, utóbbi szívrohamban, mindössze negyvenévesen), amire a jelek szerint a színésznő az elhamarkodott házasságban keresett vigaszt.

Forrás: Frederic Brown / AFP

Dennis Hopper és Michelle Phillips

A legjobb példa arra, hogy a rövid sztárházasságok divatja nem új keletű, a Szelíd motorosok sztárjának és második feleségének az esete. Hopper 1970 októberében vette feleségül Michelle Phillips színésznőt (akit már idősebb korában többek közt a Beverly Hills 90210-ben láthattunk), akitől kevesebb, mint két hét múlva már el is vált. A színész élete során összesen ötször nősült, és mindegyik feleségétől született egy-egy gyereke – Phillipset leszámítva. Ami nem túl meglepő, tekintve, hogy ez a rövidke idő kis túlzással nemcsak a baba kihordására, de még a fogantatására is szűkösnek tűnik.

Dennis Hopper 1997-ben a Cannes-i Filmfesztiválon ötödik feleségével, Victoria Duffyval Forrás: Andre Durand / AFP

Mario Lopez és Ali Landry

A műsorvezető és a színésznő 2004 áprilisában lépett frigyre egymással. Hopperékhez hasonlóan az ő házasságuk is röpke két hétig tartott csak, ezután érvénytelenítették. Az ok: Landry rájött, hogy Lopez hűtlennek bizonyult hozzá a legénybúcsúján. Azóta egyébként mindkét érintett megtalálta az igazit: a színésznő már három gyereket is szült Alejandro Monteverde producer-író-rendezőnek, a műsorvezető pedig 2012-ben vette el Courtney Mazza Broadway-táncost, akivel két gyerek szülei.

Forrás: Frederick M. Brown / Getty Images North America / AFP

Eddie Murphy és Tracey Edmonds

Igazán nem mondhatjuk, hogy a komikus esküvője ne lett volna hihetetlenül romantikus: 2008. január 1-jén Bora Bora tengerpartján vette el Tracey Edmonds producert egy privát ceremónia keretében. A terv az volt: a nászt hamarosan az Egyesült Államokban is érvényesítik, hogy hivatalosnak számítson – erre azonban valamiért sosem került sor. 15 nappal később a pár úgy döntött, inkább búcsút mondanak egymásnak.

Forrás: Kevin Winter / Getty Images North America / AFP

Murphy így hivatalosan csak egyetlen alkalommal volt nős: 1993 és 2006 között Nicole Mitchell Murphy volt a felesége. Ez azonban nem gátolta a színészt abban, hogy széthintse a magvait, hiszen összesen kilenc gyerek apja, és közülük csak ötnek a neje az édesanyja, a többivel különböző barátnői ajándékozták meg (fontos megjegyezni, hogy Tracey Edmonds nem szült neki gyereket).

Drew Barrymore és Jeremy Thomas

A színésznő 1994 márciusában, mindössze 19 évesen ment hozzá egy Jeremy Thomas nevű csaposhoz – nem telt el két hónap, és Barrymore már be is adta a válókeresetet. Második férjével a sztár már tovább bírta: Tom Green komikushoz 2001 júliusában ment feleségül, és közel öt hónapig voltak együtt (ezúttal a férj volt az, aki a válást kezdeményezte). A rekordot azonban Barrymore harmadik férjével döntötte meg: vele 2012-től kezdődően négy teljes évig élt házasságban, és két közös gyerekük is született.

Drew Barrymore és Tom Green egy jól elkapott pillanatban Forrás: Hugo Philpott / AFP

Kim Kardashian és Kris Humphries

A realitykirálynő 2011. augusztus 20-án kötött házasságot Kris Humphries-zal, az NBA kosarasával. A nász egészen pontosan 72 napig tartott: október 31-én Kardashian volt az, aki beadta a válókeresetet. Minden bizonnyal senki figyelmét nem kerülte el, hogy a sztár azóta újból férjhez ment – a rapper Kanye Westtel 2014 májusa óta házasok, és már két gyereket is szült neki (North három-, Saint majdnem egyéves). Kardashian egyébként Humphries előtt is volt már férjnél: a dalszövegíró-zenei producer, Damon Thomas volt a házastársa 2000-től 2004-ig, ami azt jelenti, hogy egyelőre ez a realitysztár leghosszabb házassága.

Forrás: Dimitrios Kambouris / Getty Images North America / AFP

Pamela Anderson és Kid Rock

A Baywatch-sztár 2006 augusztusában ment hozzá Kid Rock zenészhez, aki ellen kevesebb mint négy hónap múlva már be is adta a válókeresetet. Hogy mi volt a válás oka, pontosan nem tudni, de annyi biztos, hogy Kid Rock elég balhés arc. 2007-ben bűnösnek találták testi sértésért: Pamela Anderson első férjét (és két gyerekének apját), a szintén zenész Tommy Lee-t támadta meg az MTV Video Music Awards gálán.

Az ifjú pár a lagziban Forrás: Eric Estrade / AFP

Anderson egyébként elég hírhedt a házasságairól (és a válásairól): Rick Salomon pókerjátékoshoz például – nem sokkal az után, hogy hivatalosan is elvált Kid Rocktól – kétszer is hozzáment, ezzel pedig bekerült egy másik összeállításunkba, az Akik kétszer is kimondták az igent – ugyanannak címűbe is.