Budapest komoly szerepet kapott egy kínai sorozatban

Kínai sorozatot forgatnak az Operaháznál
Vágólapra másolva!
Budapest is megjelenik egy népszerű kínai tévésorozatban, ráadásul nem más városként, hanem önmagaként – ami rengeteg kínai turistát is vonzhat a magyar fővárosba, így a filmesek munkáját a Korda Stúdió partnereként a Magyar Turisztikai Ügynökség is segíti. 
Vágólapra másolva!

Budapest lesz az egyik helyszíne a Ren Jian Zhi Wei Shi Qing Huan 2.-nek, az angolul Love Actually (Igazából szerelem) címen futó kínai sorozatnak – jelentette be a produkciót gyártó Beijing T&G Entertainment, illetve a szponzorként közreműködő Qunar.com utazási iroda még a nyáron Pekingben.

A 70 fős stáb a napokban érkezett meg Budapestre, a hazájukban sztároknak számító, énekesként is ismert főszereplők, Csen Csiao-en és Tung Tavej is itt vannak a magyar fővárosban körülbelül két hétig.

Forgatnak az Operaháznál Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

A forgatási helyszínek között szerepel a Liszt Ferenc repülőtér, a Groupama Aréna, a Dorottya Palace, a Gozsdu-udvar bárjai, a New York Kávéház, a Halászbástya étterem, az Operaház és egy Andrássy úti luxusüzlet is, de Egerben és Gödöllőn is vesznek fel pár jelenetet.

Fellendítheti a turizmust

Miután a sorozat a hazájában igen sikeres, a magyar vonatkozású részeknek akár 400-500 milliós nézettségük is lehet. Ez sok potenciális turistát is jelent, a népszerű műsorok helyszínei mostanában kedvelt úti célpontok.

A projektbe a Korda Stúdió partnereként a Magyar Turisztikai Ügynökség is beszállt,

szerintük "a filmes turizmus élénkítése nemcsak a kreatív ipar számára, de a beutazóforgalom növelése szempontjából is nagy jelentőségű".

Eredetileg Prága lett volna

Az eredeti tervek szerint Prágában forgatták volna a filmet, de a főszereplőt és a vezető producert meggyőzve sikerült elérni, hogy átírják a forgatókönyvet. Íme, a széria első része – angol felirattal –, a későbbiekben Budapest is megjelenik majd: