Ámokfutás, idegosztály: sztárok emlékezetes összeomlásai

Charlie Sheen, Lindsay Lohan, Horrorra akadva 5.
Charlie Sheen 2013-ban Lindsay Lohannel közös filmjük, a Horrorra akadva 5. premierjén
Vágólapra másolva!
Van, hogy a gazdagoknál és szépeknél is elszakad a cérna. Az elmúlt bő tíz évben rengeteg sztár mutatta meg az esendő oldalát – póriasabban fogalmazva számos híresség omlott össze idegileg. Szerintünk ezek voltak a legemlékezetesebb hollywoodi ideg-összeroppanások.
Vágólapra másolva!

Jesse James Hitlerként pózol

2010 márciusában több nő is azzal állt elő, hogy viszonya volt a friss Oscar-díjas Sandra Bullock férjével, a realitytévé-sztár Jesse Jamesszel. Habár a férfi azt állította, ezek az afférok mindössze szexfüggőségének a tünetei, kiderült, hogy Michelle McGee tetoválóművésszel 11 hónapig tartott a kapcsolata.

James és Bullock a 2010-es Oscar-gála egyik afterpartiján Forrás: Pascal Le Segretain / Getty Images North America / AFP

Elég rosszul időzítve, mindössze hetekkel a botrány kirobbanása után került elő az a kép, ami még 2004-ben készült Jamesről, és egy német katonai sapkában, egyik kezével a szája fölött Hitler-bajuszt imitálva, másik karját náci üdvözlésre lendítve ábrázolja a sztárt.

Habár a fotó remélhetőleg poénból készült, azért el lehet képzelni annak az ideg- és elmeállapotát, aki ilyesmivel viccel.

nyilatkozta az ügyről James válófélben lévő felesége, Sandra Bullock.

Lindsay Lohan elsírja magát, mert börtönbe kell mennie

2010-ben a jelek szerint rájárt a rúd a sztárokra: Lindsay Lohant ez év júliusában ítélték 90 nap börtönbüntetésre, mert megsértette próbára bocsátásának feltételeit. A botrányhősnőt még 2007-ben kapták ittas vezetésen, amiért csak felfüggesztett börtönre ítélték, ám ezután elbukott egy drog- és alkoholtesztet (a józanság volt ugyanis a próbára bocsátás egyik feltétele).

A fenti videó az ítélethirdetéskor készült, és jól látható rajta, hogy Lohan már valamivel 1 perc után, vallomása közben elsírja magát, majd a büntetés kiszabásakor már nem bírja tovább a feszültséget, és (4 perc 55 másodpercnél) ügyvédje vállára borulva zokog. A sztár végül 13 napot töltött a börtönben, 23-at pedig elvonón, de miután ezt követően is elbukta a drogtesztjét, visszaküldték egy hosszabb kezelésre.

Mel Gibson rasszista ámokfutása

A rettenthetetlen sztárjának saját magán végrehajtott karaktergyilkossága 2006-ban kezdődött, amikor antiszemita megjegyzéseket tett az őt gyorshajtás és ittas vezetés miatt letartóztató rendőrökre. Gibson sorsa 2010-ben (!) fordult még rosszabbra, amikor élettársa, Oksana Grigorieva azzal állt elő, hogy a színész bántalmazta. Ennek bizonyítékául nyilvánosságra hozott egy sor botrányos telefonbeszélgetést, melyek hemzsegtek az őrjöngő Gibson rasszista, homofób és nőgyűlölő megjegyzéseitől.

Mel Gibson ma már bárhol megjelenhet – bár a hatalmas télapószakáll azért eléggé elrejti Forrás: Kevin Winter / Getty Images North America / AFP

Nem csoda, hogy a sztár ezután nem mert nyilvánosan mutatkozni. 2010 szeptemberében ugyanis úgy kapták lencsevégre, hogy egy álbajusszal, bizarr műorral, baseballsapkával és szódásüveg-szemüveggel próbálta álcázni magát az utcán. Habár Gibson ma már gond nélkül megjelenhet bárhol, az emberek a mai napig sem bocsátottak meg neki: hatalmas felháborodást keltett, amikor idén év elején bejelentették, hogy a színész is azok között van, akik díjat adnak át a Golden Globe-gálán.

Charlie Sheen szétver egy New York-i hotelt

2010-ben tényleg lehetett valami a levegőben, mert ekkor történt az is, hogy Charlie Sheen októberben New Yorkba látogatott exfeleségével, Denise Richardsszal és közös lányaikkal. Eddig még nincs is semmi probléma, de a családi idill helyett a színész úgy döntött, hogy az éjszakát egy Capri Anderson nevű pornósztárral tölti.

Charlie Sheen 2013-ban Lindsay Lohannel közös filmjük, a Horrorra akadva 5. premierjén Forrás: Jason Merritt / Getty Images North America / AFP

A hölggyel azonban nem minden úgy alakulhatott, ahogy Sheen tervezte, mert Plaza Hotel-beli lakosztályában részegen nekiesett – annyira, hogy Anderson bemenekült előle a fürdőszobába (állítólag a sztár még fojtogatta is). A színész eközben odakint tombolt: úgy vezette le a dühét, hogy szétverte a berendezést és szétdobálta a bútorokat.

A következő évben Sheen úgy tett rá még egy lapáttal korábbi ámokfutásaira (a szállodában való részegen verekedés mellett ugyanis más is van a rovásán, tettleg bántalmazta például harmadik feleségét és ikerfiai anyját, Brooke Muellert), hogy nyilvánosan ócsárolta sorozata, a Két pasi – meg egy kicsi alkotóit, amiért (nem túl meglepő módon) rövid úton ki is tették a szériából.

Britney Spears és az esernyő

A tettlegesség nem csak a férfiak kiváltsága: 2007 februárjában az egykori pophercegnő először kopaszra borotválta a saját fejét egy fodrászszalonban a kaliforniai Tarzanában, majd pár nappal később egy esernyővel intézett rohamot egy paparazzo autója ellen. A sztár hamarosan azzal állt elő, hogy ezekkel a bizarr akciókkal csak egy szerepre akart felkészülni, amit egy nagyjátékfilmben alakított volna, ám végül nem kapta meg a munkát (biztos nem a megfelelő átélést hiányolták).

Azóta visszanőtt a haja Forrás: Kevin Winter / Getty Images North America / AFP

– védekezett Spears. Sokkal valószínűbb azonban, hogy nem ez az átlátszó magyarázkodás áll a dolog hátterében, hanem az, hogy ebben az évben véglegesítették a sztár és férje, Kevin Federline válását, ami idegileg igencsak megviselte az énekesnőt.

Demi Lovato bevonul az idegosztályra

A jelenleg 24 éves színész-énekesnő is a 2010-es sztárösszeomlás-cunamihoz sorakozott fel azzal, hogy hat hónappal barátjával, a szintén zenész Joe Jonasszal történt májusi szakítása után váratlanul kiszállt a Camp Rock 2 nevű közös turnéjukból. A sztár távozására az volt a magyarázat, hogy érzelmi és testi panaszai miatt gyógyszeres kezelésre van szüksége. A hírek szerint mindezt az előzte meg, hogy fizikailag is összetűzésbe keveredett a koncertsorozat egyik táncosával.

Demi Lovato és Joe Jonas 2010 áprilisában Forrás: Angela Weiss / Getty Images North America / AFP

David Hasselhoff részeg hamburgerezése

2007 májusában történt, hogy a Baywatch sztárja saját maga hozta nyilvánosságra azt a videót, amit a lánya készített róla, és az látható rajta, ahogy a színész részegen próbál betolni egy sajtburgert – félmeztelenül, a földön fekve, mint egy hajléktalan a McDonald's mellett. Miközben a részeg Hasselhoff több-kevesebb sikerrel próbálja bekeríteni a burgert, lánya folyamatosan győzködi, hogy szokjon le az ivásról.

„Ha ma este iszol, holnap ki fognak rúgni a show-ból.

és ha alkoholt talál a szervezetedben, ki fognak rúgni a show-ból” – hallható a felvételen, ahogy a Hasselhoff lány próbál apja lelkére beszélni. A szomorú képsornál már csak az szomorúbb, hogy a gyógyulófélben lévő alkoholista sztár úgy érezte, jó ötlet nyilvánosságra hoznia.

Jean-Claude Van Damme bedühödik

Végül az egyik legfrissebb összeomlást a harcművész sztár produkálta idén nyáron, amikor egy ausztrál reggeli beszélgetős műsorban – ahova műholdas kapcsolaton keresztül jelentkezett be – kiakadt az őt faggató újságírókra. Először a beszélgető operatőrt utasította rendre, majd levágott egy monológot, amelyben kifejtette, mennyire elege van ugyanazokból az unalmas kérdésekből, amiket a sajtómunkások már 25 éve feltesznek neki.

Van Damme főleg azt sérelmezte, hogy mindig csak arról faggatják, hogy mi volt Kylie Minogue és közte a Streetfighter forgatásán. A sztár végül annyira belelovalta magát a dologba, hogy letépte magáról a mikroportot, és káromkodva („Mi a f*sz van Ausztráliával? Mi a f*sz van itt?”) elhagyta a stúdiót. Mindez nem lenne olyan nagy kaland, hiszen Robert Downey Jr.-tól kezdve Ben Affleckig számos sztárral előfordult már, hogy nem megfelelően reagált egy-egy interjú során, de Van Damme-ról tudni kell, hogy 1998-ban

bipoláris zavart diagnosztizáltak nála:

hirtelen hangulatváltozásait gyógyszeres kezeléssel igyekszik kordában tartani – úgy tűnik, ekkor pont nem sok sikerrel.

-------------

Ma van az animáció világnapja.

Szavazzon!

Melyik a legjobb tévés rajfilm? Moziban indult animáció nem indulhat.