Október 27-én este tartották a magyar HBO teljes mértékben saját fejlesztésű és saját gyártású sorozatának, az Aranyélet második évadának díszbemutatóját.

A vörös szőnyeges bemutató alkalmából a Ram Colosseumban felvonultak az alkotók és sok színész, hogy megtekintsék a Dyga Zsombor és Mátyássy Áron rendezte sorozat új évadjának első részét.

Ónodi EszterForrás: HBO

Az új részek összefűzik a jelent és a múltat. „Nagyon izgatott vagyok, mert találkozom a múltbéli önmagammal. Kovács Tamás alakítja fiatalkori önmagam. Nagyon tehetséges, bármikor sajátomként is vállalnám – mondta titokzatosan Anger Zsolt a filmben zajló időugrásokról. – Ebben az évadban minden karakter árnyalódik. Az Aranyélet világa nem egy idealizált világ, és nem is egy túlságosan absztrakt világ. Az elmúlt 30 évnek ez az egyetlen olyan alkotása, ami leírja, hogy ebben a pillanatban mi, magyarok kik vagyunk, és hogyan néz ki nálunk egy család. A bűn ebben a sorozatban egy allegória, a megpróbáltatások mennyiségét és milyenségét fejezi ki.”

A színésszel hosszabb interjút készítettünk, itt olvashatja.

Anger ZsoltForrás: HBO

Döbrösi Laura szerint egy szintet feljebb léptek, akciókban, látványban és tragédiákban is. Mira 17 évesen megérett arra, hogy más emberi kapcsolatot is építsen a családon és a barátokon túl. Egyrészt beindulnak a hormonjai, másrészt rádöbbent a valóságra az előző évadban, aminek az elviseléséhez szüksége van valakire, akiben bízhat, és aki mellett önmaga lehet. Ilyen kapcsolatot keres és talál is, de mint minden tinédzser, megtanulja majd, hogy ha szeret, akkor elkezdenek vesztenivalói is lenni. Ezen a síkon árnyalódik egy kicsit a karakter. Amúgy nagyon vártuk a folytatásról szóló hírt, az egész stábot imádom, jó volt találkozni és újra együtt dolgozni” – mesélte az Origónak.

„Ha körbenézünk kis hazánkban, ugyanezeket a helyzeteket, motívumokat, történeteket találjuk meg, ettől még vérfagyasztóbb a sztori” – vont párhuzamot a valóság és a sorozat között Végh Zsolt, aki új szereplője a mozis élményt ígérő sorozatnak.

Az este során az HBO levetítette az első részt, az alkotók, a színészek felvonultak a színpadra, persze nagy tapsot kaptak. Utána jött az eszem-iszom, állófogadás, majd a keménymag (hazai popzenészekkel kiegészülve) a bárban folytatta este 11 után. Nézzen képeket a díszbemutatóról:

A Miklósi házaspár a sorozatbólForrás: HBO
Olasz RenátóForrás: HBO
Döbrösi LauraForrás: HBO
Az Aranyélet-stábForrás: HBO
Forrás: HBO
Farkas FranciskaForrás: HBO
Lévai Balázs és a WellhelloForrás: HBO

70 helyszínen forgattak 150 szereplővel, 100-130 fős stábbal 79 napon át. November 6-án startol el az Aranyélet második évada az HBO-n, aznap az HBO GO-ra azonnal felkerül az első két rész.

A Telekom TV és MoziKlub előfizetői díjmentesen nézhetik az HBO nagy sikerű saját gyártású sorozata, az Aranyélet teljes első évadát 2016. október 3. és december 31. között a Videotékában és a MoziKlubban.