Valami nem stimmel a Barátok közt számaival

2016.10.30. 19:06

18 éves lett a sorozat, még ha nem is egyértelmű ez egy kép láttán.

18 éve indult a sorozat, volt tortázás, ünnepi beszéd, pezsgő és sok ölelkezés is a napokban. A 18-as számot kissé furcsán mutatta a szappanopera két főszereplője, Szőke Zoltán és Varga Izabella.

Forrás: RTL Klub
Forrás: Fb / Barátok közt
Forrás: Fb / Barátok közt

Kalamár Tamás 17 évig volt a sorozat producere, az Origónak a kezdetekről is mesélt: „Nem volt egy konkrét prototípus vagy másolandó sorozat, de az kétségtelen, hogy a műfajnak elég komoly szabályai vannak, amelyek szerint működik egy ilyen széria. Olyan, mint a Barátok közt, soha sehol nem ment, ez a napi drámai sorozat direkt Magyarországra volt kitalálva.  Tény, hogy a legeslegelején még voltak itt német, angol kollégák, akik segítettek minket abban, hogyan kell irányítani, felépíteni egy ilyen szériát, de a tevékenységük főleg logisztikai, technikai dolgokra szorítkozott. Megtanították azt is a magyar kollégáknak, hogyan kell ezt írni. Ez egy szakma." A teljes interjút itt leli.

A szappanoperát azóta Rozgonyi Ádám kreatív producer viszi, ő és Thorsten Degen, az UFA Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója itt mesélt az Origónak.