Nagyszerű fickó, okos, gyors – sztárok Donald Trump mellett

Mike Tyson
Mike Tyson a napokban
Vágólapra másolva!
Hollywoodban inkább Hillary a menő, sőt szinte nem is számít szalonképesnek a nőgyűlölő és bevándorlóellenes megjegyzéseiről ismert Trump támogatása, de van azért egy törpe kisebbség. Íme, a republikánus jelölt leghíresebb hívei!
Vágólapra másolva!

Jon Voight

A mostanában a Ray Donovan című sorozatban vitézkedő idős színésznek csak nagyon későn, már az unokák születésekor jött rendbe a kapcsolata elhidegült lányával, Angelina Jolie-val. Politikai vonzalma azonban most megint veszélybe sodorhatja ezt a törékeny viszonyt, hiszen a színésznő eléggé ki van akadva Trumpra – többek közt – muszlimellenes kommentárjai miatt.

Jon Voight egy Trumpot támogató szeptemberi rendezvényen Forrás: Chip Somodevilla / Getty Images North America / AFP

A papa ezzel szemben úgy gondolja, hogy „Donald vicces, játékos, színes és mindenekelőtt őszinte, és

Voight egy konzervatív lapban még kampányolt is egy kicsit a politikusnak – vagy legalábbis arra buzdított minden jó embert, hogy hozzanak jó döntést, és küzdjenek érte.

Gary Busey

Gary Busey is úgy gondolja, hogy Obama után valaki gyökeresen másra van szükség. A színész már elég korán, 2015 szeptemberében kifejtette nézeteit a Fox Newsnak. „Ismerem őt személyesen. Ismerem szakmailag.

– mondta a sztár.

Lisa Renna, Donald Trump és Gary Busey Trump The Celebrity Apprentice című műsorának turnéján 2012-ben Forrás: Stephen Lovekin / Getty Images North America / AFP

Stephen Baldwin

Miközben bátyja, Alec elképesztően viccesen parodizálja Trumpot a Saturday Night Live című viccműsor szkeccseiben, Stephen Baldwin egyenesen dicshimnuszokat zeng a megosztó politikusról. Busey-hoz hasonlóan ő is egy hírműsornak nyilatkozott szimpátiájáról.

Trump és Baldwin a The Celebrity Apprentice egyik 2013-as eseményén Forrás: Slaven Vlasic / Getty Images North America / AFP

„Szerintem fantasztikus. Szeretem.

Nem politikus, és nem érdekli, mit gondol akárki más. Ezért lódult neki annyira a felmérésekben. Kimondja, amit gondol” – méltatta az ifjabbik Baldwin Trumpot a CNN-nek.

Mike Tyson

A bokszolóból színésszé avanzsált sztár is viszonylag korán, már tavaly októberben kinyilvánította vonzalmát. Ő a Huffington Postnak adott interjúban állt ki Donald Trump mellett, és szavai alapján mintha pusztán üzleti alapú megfontolásból érezné úgy, hogy a republikánus politikus a nyerő.

Mike Tyson a napokban Forrás: Jesse Grant / Getty Images North America / AFP

Ki kéne próbálni végre valami újat. Vezessük úgy Amerikát, mint egy céget, ahol nem számít, ki milyen színű. Aki a legjobb a melóra, legyen azé a meló” – nyilatkozta Tyson.

Jesse James

A volt feleségét, Sandra Bullockot sorozatosan megcsaló, korábban náciként pózoló realitysztárral kapcsolatban már semmin nem lepődünk meg – így azon sem, hogy Trump lelkes híve. James idén januárban egy hosszú Facebook-bejegyzésben ecsetelte részletesen, mik voltak a benyomásai, amikor 2009-ben személyesen is találkozott Trumppal, hogy mit gondol róla, milyen embernek tartja.

A lényeg persze a szöveg végén található: „Egy dolgot tudnotok kell rólam: akár jó, akár rossz valami, én mindenképpen megmondom a frankót.

– olvasható a sztár posztjában, amelyben egyébként egy közösen pózolós fotót is elhelyezett.

Kirstie Alley

A Nicsak, ki beszél!-filmek sztárja is a közösségi médiát használta, hogy Trumpnak kampányoljon. Ő idén tavasszal hívta fel a figyelmet arra: annak ellenére, hogy ez terjedt el róla, a politikusnak nem csak férfi támogatói vannak.

„Hahó, fiúk! Íme a hivatalos kiállásom Donald Trump mellett – és nő vagyok (legalábbis amikor utoljára ellenőriztem, az voltam)” – olvasható Alley vicces tweetje. A színésznővel kapcsolatban egyébként nem újdonság, hogy

teljes mellszélességgel kiáll a közvélemény szemében meglehetősen visszás megítélésű személyek és jelenségek oldalán:

a sztár a szcientológiai egyház lelkes híve, aki nemcsak harcosan védi a hitét az ellendrukkerekkel szemben, de az egyik szcientológiai vezetővel együtt pár éve egy szaftos botrányba is belekeveredett.

Clint Eastwood

A 86 éves színész-rendező listánk több más szereplőjéhez hasonlóan elsősorban azért támogatja Trumpot, mert biztosan nem Obama munkásságát fogja folytatni. Ezzel együtt talán ő az, aki a legkevésbé lelkes a republikánus jelölttel kapcsolatban: elismeri, hogy „elég hülye dolgai vannak”, ugyanakkor így is rá fog szavazni. Elsősorban azt bírja Trumpban, hogy nem annak a s*ggnyaló generációnak a tagja, amelyik egyfolytában a politikai korrektség miatt aggódik.

Clint Eastwood Sully – Csoda a Hudson folyón című filmje szeptemberi premierjén Forrás: Valerie Macon / AFP

Amikor arról kérdezték, kire fog szavazni, Trumpra vagy Hillaryre, Eastwood válasza így hangzott. „Ez aztán a nehéz kérdés, igaz-e? Inkább Trumpra, mert tudják, Hillary kinyilvánította, hogy az Obama által kijelölt pályán fog haladni. Trump viszont jól betalált valamibe, hiszen