Annál, hogy megtudjuk, megcsalt a férjünk, talán csak egy drámaibb helyzet van: ha kiderül, hogy egy másik férfival lépett félre. Mindez több sztárral fordult elő, mint gondolnánk. Íme, a kétszeresen is becsapott híres asszonyok listája.

Betsy Drake

A 2015-ben 92 évesen meghalt színésznő több filmben is (Every Girl Should Be Married, Room for One More) játszott együtt Cary Granttel, aki a kor híres szívtiprójának számított: élete során összesen öt felesége volt, közülük a harmadik Betsy Drake. De míg Grant legtöbb házassága mindössze egy-két évig tartott, addig Drake-kel 13 évig voltak együtt. 

Drake és Grant az Every Girl Should Be Married című filmbenForrás: Kobal / The Picture Desk / AFP

A dolog szépséghibája, hogy a színész nem volt heteroszexuális. Habár próbálta féltve őrizni magánéletét, már akkoriban pletykálták róla, hogy biszexuális, és hogy jó barátja, a szintén színész Randolph Scott nem annyira a haverja, mint inkább a szeretője és élettársa. Scott-tal 1932 és 1944 között Cary Grant együtt is élt egy malibui tengerparti házban.

Randolph Scott és Cary Grant 1935-benForrás: John Engstead / Kobal / The Picture Desk

Grant egyik életrajzírója a hírhedt viszonyra úgy is hivatkozott, mint a színész titkos, hatodik házasságára. A sztár lánya, Jennifer Grant pedig (aki nem Betsy Drake-től született) néhány évvel ezelőtt szintén egy könyvben felfedte, hogy apja nem biszexuálisnak, hanem melegnek tartotta magát, és szerette is, hogy így tekintettek rá, mivel akkor „a nők mindig be akarták bizonyítani az ellenkezőjét”. 

Liza Minnelli

A Kabaré Emmy-, Grammy-, Oscar- és Tony-díjas sztárja is több házassággal büszkélkedhet: négy férje közül az elsővel, Peter Allen énekes-dalszerzővel 1967 és 1974 között élt együtt. 

Részlet a The Boy from Oz egyik ausztrál előadásának Liza Minnelli-jelenetébőlForrás: Torsten Blackwood / AFP

Allen később beismerte, hogy meleg, és össze is költözött egy Gregory Connell nevű férfival, akivel nyolc év különbséggel mindketten AIDS-ben haltak meg – ezzel a zenész lett az egyik első ismert ausztrál ember, aki elkapta a HIV-fertőzést. Néhány évvel a halála után The Boy from Oz címmel írtak róla életrajzi musicalt, amit a Broadway-n is játszottak, és Tony-díjat ért a főszereplő Hugh Jackmannek. 

Judy Garland

Liza Minnelli esetében a történelem csak ismételte önmagát, hiszen édesanyja, Judy Garland színésznő, az Óz, a csodák csodája sztárja is hasonlóképpen járt. Garland volt az első felesége (a négyből) Vincente Minnelli rendezőnek, akivel 1945-től 1951-ig élt házasságban. A dolog érdekessége, hogy miközben Minnelli New Yorkban nyíltan vállalta magát melegként, addig Los Angelesben titkolta valódi szexuális irányultságát. 

Vincente Minnelli, a gyerek Liza és Judy Garland 1948-banForrás: Kobal / The Picture Desk / AFP

Garlandnak egyébként Minnellitől függetlenül sem jutott boldog házasélet, hiszen összesen ötször ment férjhez, és négyszer vált el. A sztárnak pedig nemcsak a szerelmi élete volt boldogtalan, hanem az egész élete: többször kísérelt meg öngyilkosságot, és sokat küzdött az alkohollal és a drogokkal is – 47 éves korában barbituráttúladagolás miatt bekövetkezett halála is ehhez köthető. 

Phyllis Gates

Phyllis Gates egy befolyásos hollywoodi ügynök, Henry Willson titkárnője volt, aki nagy rajongója volt Rock Hudsonnak, az ötvenes-hatvanas évek ünnepelt színészének. Állítólag Willson intézte el, hogy Gates legyen Hudson kamu neje (a városi legenda szerint, ahogy vége lett a sebtiben megkötött násznak, az ügynök azonnal értesítette Hollywood legfontosabb pletykalapjait). 

Rock Hudson és Phyllis Gates 1955-benForrás: Kobal / The Picture Desk / AFP

A nő azonban ragaszkodott hozzá, hogy a sztori nem igaz, és szerelemből ment hozzá a színészhez, akinek a homoszexualitásáról egyáltalán nem tudott, és azért vált el tőle, mert kiderült, hogy amikor megcsalta egy forgatáson, az bizony nem egy nővel, hanem egy férfival történt. Rock Hudson volt egyébként 1985-ben az AIDS első híres áldozata. 

Angela Lansbury

A Gyilkos sorok sztárja még 1945 és 1946 között, gyanúsan rövid ideig volt a neves színész, Richard Cromwell felesége. Cromwell 1960-ban halt meg, és a színésznő csak sokkal ez után tárta fel, hogy a násznak exférje szexuális orientációja miatt szakadt ilyen hamar vége. Lansburyt nem viselte meg annyira a trauma, hiszen 1949-től évtizedeken át, egészen 2003-ig, a férfi haláláig élt boldog házasságban Peter Shaw producerrel, akivel két gyerekük is született. 

Richard Cromwell és Angela Lansbury 1945-benForrás: Hymie Fink / Kobal / The Picture Desk / AFP

Vanessa Redgrave

Az angol színésznő 1962 és 1967 között nemcsak a felesége volt Tony Richardson Oscar-díjas rendezőnek, de két lányuk is született (Joely és Natasha Richardson szintén színésznők, utóbbi 2009-ben tragikusan fiatalon halt meg síbalesetben). 

Vanessa Redgrave és Mark Burns a Tony Richardson rendezte A könnyűlovasság támadása című 1968-as filmbenForrás: Collection Cinema / Photo12 / AFP

Richardson egészen addig titkolta, hogy meleg, amíg ki nem derült, hogy HIV-vírussal fertőzött. 1991-ben halt meg, AIDS-ben. Vanessa Redgrave-re pedig minden bizonnyal hatással lehetett az ügy, hiszen négy kerek évtizedig élt együtt Franco Neróval, és már egy közös fiuk is született, amikor 2006-ban végre igent mondott neki. 

Fran Drescher

Mindenki kedvenc dadusa ahhoz a férfihoz, Peter Marc Jacobsonhoz ment hozzá, aki annak a sorozatnak az egyik ötletgazdája, ami világszerte ismertté tette. A dadus alkotójának Drescher 1978 és 1999 között volt a felesége – a színésznő számára csak válásuk után derült ki, hogy a férfi valójában meleg. 

A boldog elvált pár 2012-benForrás: Charley Gallay / Getty Images North America / AFP

Ennek ellenére a történtek nem hagytak tüskét Drescherben, és kifejezetten jó kapcsolatot ápolt ezután is Jacobsonnal. Ennek a baráti viszonynak a terméke lett például a Míg az élet el nem választ (Happily Divorced) című közös sitcomjuk, ami saját tapasztalataikon alapul. A színésznő egyébként 2014-ben újból férjhez ment, Shiva Ayyadurai indiai származású tudóshoz, a komputertechnológia sokat vitatott szakértőjéhez.