Mit csinálnak most A konyhafőnök korábbi versenyzői?

Konyhafőnök Ági Dani
Vágólapra másolva!
Péntek este A konyhafőnök negyedik évadja is véget ér, eldől, hogy Németh Ádám vagy Wirgha Márk lesz-e a széria győztese. A korábbi évadokban több ügyes szakács is feltűnt a képernyőn, a finálé előtti nap Orbán Ági és Sass Dani tért vissza a pultok mögé besegíteni a főzésben, rajtuk kívül Rózsahegyi Titusz, Nagy Eszter és Vereb Adrienn mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

Orbán Ági nyerte az előző szériát, a nyereményből pedig régi vágyát váltja épp valóra, egy vidéki kis faluba költözött családjával, ahol gazdaságában saját termékeket szeretne előállítani. "A házikó, amit a műsor előtt megvettünk, már a finisben van, készülnek az ágyásaim, van már négy kecském, tizenkét tyúkom és négy kacsám. Mézzel már most is foglalkozunk, de szeretnék még saját termékeket, főként sajtot. Imádok gombászni, kertészkedni, a termékeket pedig webshopon áruljuk majd" – mesélte.

Ági nyerte a harmadik szériát Forrás: RTL Klub

"Sok tervem van, de most az a legfontosabb, hogy ott legyünk, és elkezdődjön. Kinéztem már a szomszéd telket is, jó lenne terjeszkedni. Emellett csinálom a blogot, videókból pedig eddig hat készült. Most nem volt időm a költözés miatt, de folytatni fogom, épp otthont keresek ezeknek a tartalmaknak, hogy még több emberhez elérjenek. Szeretném kivinni a nézőket a közeli erdőbe, és azt is fogom dokumentálni, ahogy felépül a farm. Ez nem csak az én nagy álmom, biztosan mást is érdekel az önellátás és a vidéki élet, ezekkel a tanácsokkal, felvételekkel nekik is szeretnék segíteni."

A legnagyobb rajongótábor a közösségi oldalakon

Sass Dani a harmadik szériában a második helyen végzett, máig szívesen foglalkozik gasztronómiával, a közösségi oldalakon sokan követik, és saját videókat gyárt. "Egy év után is élénken él bennem a forgatás, az adás utáni reakciók és a siker, amit a műsor hozott. Második lettem, de ez nekem máig siker, és továbbra is boldog vagyok miatta. Azóta sem értékeltem át az eredményt, Orbán Ágit tartom a széria legkiegyensúlyozottabb versenyzőjének, reálisnak tartom a sorrendet.

ez motivál minden egyes nap. Facebookon és Instagramon együtt több mint 30 ezer követőm van, ezzel az első helyen állok a szériák versenyzői közt, nagyon tudatosan építettem a saját márkámat" – mesélte.

Ági és Dani a fináléban Forrás: RTL Klub

"Az Együtt egy asztalnál blogot viszem, ahol eddig 80 videót töltöttem, fel, hetente átlagban kettő kerül ki, 20-25 ezer megtekintés van részenként. Nagyon jó csapattal dolgozom, egyedi és szép videókat gyártunk. Már a karácsonyi részeket szervezem, és Sárközi Ákos is elfogadta a meghívást, ami nagyon jólesik. Fontos számomra, hogy tudjak szólni azokhoz, akik követnek, elégedett vagyok most a helyemmel, és bízom benne, hogy hosszú, kitartó munkával a képernyőre kerülhetek majd a jövőben" – részletezte.

Saját videókat készít Forrás: Sass Dani

Szeretett szerepelni a műsorban, de nézőként is élvezi az adásokat. "Szinte lerágom a körmömet, úgy izgulok értük, és együtt örülök velük, ha valami sikerül. Kicsit én is átélem újra, ami történt, és tátott szájjal figyelem, amit a séf csinál. A legjobb háromnál engem is visszahívtak, hogy segítsek, nagyon felemás érzés volt: jó volt újra belépni a stúdióba és levenni a terhet a vállukról, de rettenetesen nagy felelősség volt, mert nem akartam belerondítani abba a kemény munkába, amit hétről hétre beletettek. Jól tudtunk együtt dolgozni, pozitív élmény volt."

Nem szakadt el a gasztronómiától

Rózsahegyi Titusz egy főzőiskola kreatív séfje lett, egy száz férőhelyes iskolát vezet. "A konyhafőnök-nek köszönhetem, hogy megtalált ez a lehetőség, nagyon élvezem az új munkát. A mi szériánkat is nagyon szerettem, de az újat is nézem, Sárközi Ákos nagyon szimpatikus. Jilly Kriszti kiesését nagyon sajnáltam, ismertem őt, és drukkoltam neki, most abban bízom, hogy Ádám lesz a győztes.

Nálunk az első feladat az volt, hogy készítsük el a kedvenc ételünket, közben ismerkedtünk a helyzettel és a konyhával, a mostaniak már rögtön másoltak, utánoztak, ez a második évadban nagyjából a hatodik héten volt feladat. Fel kellett kötniük a nadrágot a versenyzőknek, néha elgondolkodom én is, hogy mit hogyan oldanék meg a helyükben."

Kreatív séfként dolgozik Forrás: RTL Klub

"Bármikor újra jelentkeznék, A konyhafőnök óta megváltozott az életem, a műsor egy mérföldkő volt az életemben, sokat köszönhetek neki a mai napig. Felismernek az utcán, és hatvan százalékban azt is pontosan tudják, hogy melyik műsorban láttak a tévében, kedvesek velem az emberek" – tette hozzá.

Kiadta első szakácskönyvét

Vereb Adrienn gasztronómiai blogot ír, és az Adri egészséges konyhája nevű közösségi oldalán háromezren követik.

Készítettem egy blogot, van saját weblapom, és második éve szuperélelmiszerekről is írok. Épp most adtam ki az első szakácskönyvem a témában, a könyvbe pedig Bernáth József és Szentesi Éva írt ajánlót. Azt gondoltam, hogy ez egy kiaknázatlan terület itthon, magyar szerző még nem írt szuperélelmiszerekről, ezért is olyan nagy boldogság nekem."

Blogol, könyvet is írt már Forrás: RTL Klub

"Ez a hobbim, de napi szinten főzök, és járok egy főzőiskolába is rendszeresen, ahol elismert séfek oktatnak. Jó felnézni rájuk és tanulni tőlük, iszom a szavaikat. Szívesen megpróbálkoznék újra a versennyel, ma is kihívásként élném meg, és az azóta megszerzett tudással még versenyképesebbnek érezném magam a pult mögött" – mondta.

Egy étterem séfje lett

Nagy Eszter továbbra is kurzusokat tart a verseny után nyitott konyháján, a győri munka mellett pedig Miskolcon bíztak rá egy éttermet. "Közel fél éve vagyok az étterem séfje, és most lesz az első borvacsoránk, arra készülünk épp. Ingázom a két város között, Győrben mennek tanfolyamok, heti egyet tudok tartani, a honlapomon tizenkétféle gasztronómiai tréning közül lehet válogatni. Továbbra is forgatok a helyi tévével, hetente két főzés megy adásba. Szeretettem volna nagyobb nézettséget, de így is teljesült a vágyam, mert van egy társulás a kistérségi tévék között, és a vidéki tévék is átveszik, így a Creative Chef műsort több mint tíz városban láthatják a nézők."

Több városban látható a műsora Forrás: Tóbi László

"Van még hova fejlődni, de szívem-lelkem beleteszem. Nem unatkozom egyébként, ezek mellett a pénzügyes ügyfelek is lekötnek, hűséges maradtam az ügyfelekhez a műsor után is. Van tervem bőven, ötletekből sosem volt hiány,

Örül, hogy A konyhafőnök felnyitotta a szemét, azóta biztos benne, hogy a gasztronómiában van a helye. "Kiskorom óta randalírozok a konyhában, két edzés közt is valamit mindig ügyködtem, de sosem fordult meg a fejemben, hogy ezzel kellene foglalkoznom. Amikor nagyobb karácsonyi vacsorákat bíztak rám, már kísérleteztem a fizika- és kémiatudásommal. Ha nincs a barátnőm, aki benevezett a műsorba, akkor nem is lettem volna ott, mert nem tudtam a létezéséről, úgyhogy neki máig nagyon hálás vagyok."