Scherer Péter kikelt a rémes, véres pletykák ellen

Scherer Péter
Vágólapra másolva!
A Comedy Central saját gyártású műsorában, Tömény Történelemben hétről hétre nagydumás hírességek mesélik el a legfontosabb hazai történelmi eseményeket, miközben a pohár fenekére néznek, a sztorikat pedig józan színészeknek kell eltátogni. A soron következő, hétfőn 22.00-tól látható adás egyik mesélője Scherer Péter, aki Báthory Erzsébet történetét eleveníti fel egy pohár whisky társaságában.
Vágólapra másolva!

„Nagyon furcsa és érdekes feladat volt, ezért mondtam igent rá. Egy több száz éves történelmi legendát kellett előadnom úgy, hogy közben whiskyt iszogatok.

hiszen a színészetnek valahol az a lényege, hogy a saját tudatalattidból hozz fel a felszínre különböző emlékeket és érzéseket... Úgy gondolom, hogy ehhez nincs szükség az alkoholra. Ettől függetlenül azért különleges kihívás volt ez a felvétel, hiszen még sosem csináltam még hasonlót ehhez" – mesélte a Comedy Centralnak.

Scherer Péter Forrás: Comedy Central

Scherer szerint Báthory históriája a magyar történelem egyik legkülönlegesebb városi legendája, és nem más, mint egy évszázados hazugság. „Elkezdték terjeszteni ezt a rémes pletykát róla. Szűz lányok vérét itta, sőt abban fürdött. Hogy?! Nem is lehet vérben fürödni, öt perc alatt megalvadna az egész."

„Kifejezetten jó fej, kedves úrnő lehetett, csak egyeseknek az állt az érdekében, hogy ilyen marhaság keringjen róla. Valószínűleg Báthory Erzsébet egy ugyanilyen rosszindulatú pletyka áldozata, de ő már sajnos sosem tudja lemosni magáról" – elmélkedett a színész.