Az HBO-n és az HBO GO-n is látható az Aranyélet második évadja, amelynek fiatal színészei, Döbrösi Laura, Olasz Renátó, Farkas Franciska és Németh Lala meséltek az Origónak. Laura szerint a leszbikus szál nem is leszbikus szál, Renátónak a meztelenséggel semmi gondja nincs, Lala pedig levágatta a haját, hogy ne ismerjék fel.

Amikor legutóbb, az Aranyélet első évadának forgatásán beszéltem Döbrösi Laurával, még nagyon tartott attól, hogy az arca óriásplakátokra kerüljön – azóta már túl van több sorozaton és filmen, és bár a félelme nem hagyott alább, mostanra nagyjából megtanulta kezelni a helyzetet.

Az Aranyélet plakátjaForrás: HBO

Farkas Franciskát már a sorozat előtt sokan felismerték – első filmje a Viktória: A zürichi expressz volt –, az újonc Németh Lala viszont levágatta a haját, reméli, hogy így észrevétlen maradhat az utcán. Olasz Renátó a népszerűségnek csak a jó oldalát látja, azt mondta, jobban tapadnak rá a csajok, amióta megy a sorozat.

Nem lényeg, hogy lányok vagyunk mindketten

A történet szerint Mira és Oszi is összegabalyodik, de ezzel semmi gondja nem volt az őket játszó színésznőknek: Ez nem egy leszbikus szál, ez egy emberi kapcsolatról szól.  Egy szerelmi szál, aminek nem az a lényege, hogy lányok vagyunk mindketten, hanem az, hogy megtaláltunk valami olyat a másikban, amit máshol nem sikerült. Mindketten sokat akarunk adni és kapni, Mirában tombolnak a hormonok is, miután eddig csak egy-két béna próbálkozása volt. Nem volt azzal semmi probléma, hogy ezt megjelenítsük, sőt nagyon élveztük" – mondta Laura.

Döbrösi Laura és Farkas Franciska a forgatásonForrás: HBO/Sághy Tímea

"Nagyon örülök, hogy megismerhettem azokat, akikkel együtt játszom, főleg Laurát. Barátság alakult ki közöttünk, azt hiszem, ez már meg is fog maradni" – tette hozzá Franciska kettejük viszonyáról, amúgy eljárnak együtt bulizni is. Renátónak sem okozott egyébként gondot, hogy szinte meztelenre vetkőzzön az egyik jelenetben, számíthatunk ilyesmire a továbbiakban is.

Ez nem ugyanaz a csávó

A fiatal színész úgy érzi egyébként, mintha a figuráját kicserélték volna a második évadra: "Szerintem az enyém egy másik figura, mint aki az első évadban volt. Amióta olvastam a forgatókönyveket, az az érzésem volt, hogy ez nem ugyanaz a csávó. Sokat kellett gondolkoznom azon, hogy mi az, ami ugyanaz benne, és mi az, ami más, mivel egy ember a valóságban is változhat, de nem úgy, hogy egyszer csak már nincs meg benne semmi abból, amilyen régen volt."

"Kellett, hogy legyen benne valami régi, miközben máshogy fogalmaz, máshogy gesztikulál, máshogy látja a dolgokat, máshogy szeret, máshogy gyűlöl, máshogy harcol  – egyszerűen megváltoznak körülötte a formák, ehhez képest új céljai is vannak, amelyek eléréséhez megint máshogy kell léteznie. Nekem ez egy bonyolult dolog volt."

Nem fogunk Muffhunterzen csápolni

Kiderült, hogy Márkó rappelése sem megy neki séróból, a freestyle hiphop csak a forgatókönyvírók miatt került be a sorozatba, senki ne számítson tehát valódi Muffhunterz-koncertre. Renátónak lőni és bokszolni is meg kellett tanulnia a szerep kedvéért, Lalának pedig – aki a múltból felbukkant Gáll Feri lányát játssza – egy kocsi beindításával akadt gondja, hiszen amúgy nem vezethet autót.

Mintha egy másik karaktert kellett volna eljátszaniaForrás: HBO/Sághy Tímea

Rá először "bénítóként" hatott a tudat, hogy szerepelni fog az Aranyélet-ben, a barátai is azzal jöttek, hogy "úristen, akkor te most ismerni fogod azokat az embereket?". "Persze amikor az ember már ott van a forgatáson, akkor nem az van benne, hogy a többieket már látta valahol, hanem hogy velük együtt dolgozik. Szerencsére mindenki nagyon kedves, nagyon segítőkész volt" – emlékezett.

Franciska a maszkban való létezést viselte nehezen,  volt ugyanis olyan rész, amikor összeverték az arcát. "Pár napig ezzel a sebbel léteztem, ami nagyon-nagyon rossz volt. Kényelmetlen volt, nem láttam ki belőle, ragadt, és így is együtt kellett vele játszanom, hogy a néző ne lássa, hogy az egy külön valami. Azt kellett megmutatnom, hogy az a seb belőlem van, nekem fáj, ez nem volt könnyű" – magyarázta.

A börtönben nagyon rossz volt forgatni

"Nekem nem volt nehéz visszahelyezkedni a történetbe, amúgy is nagyon örültem, amikor az HBO visszahívott dolgozni. A stábbal mintha egy családi találkozás lett volna, alig vártam, hogy elkezdjünk forgatni. Nálam a karakternél sem volt nagy változás az évad elején, Mira nagyjából onnan indul, ahol az első szezon végén hagytuk. Annyit forgattunk együtt, hogy beivódott a figura,  meglepődtem, amikor nem is kellett gondolkodnom, hogy milyen volt ez a csaj" – mesélte Laura.

Ezzel együtt volt rossz élménye is a forgatáson: "A börtönben nagyon rossz volt forgatni, az egy rettenetes helyszín. A cellabelső egy épített díszlet volt, a többi viszont eredeti, ami érdekes színt adott a jelenetek megvalósításának. Amíg egy nyomasztó díszlet pont arra jó, hogy segít azonosulni a szereppel, addig egy valódi, nyomasztó helyszín erősen rád tudja nyomni a bélyegét.  Mirának is egy mélyrepülés ez, ebből kell majd felállnia az évad második felére."

Az Aranyélet új évadja minden vasárnap látható az HBO-n és az HBO GO-n, ahol az első epizód regisztráció nélkül elérhető.