Túladagolást okozhat és itt-ott hamis az új Szívek szállodája

Szívek szállodája, Gilmore Girls: A Year in the Life
Vágólapra másolva!
Habár a nagyközönség számára majd csak november 25-től válnak elérhetővé a Netflixen a Szívek szállodája folytatásaként készült Gilmore Girls: A Year in the Life epizódjai, az amerikai kritikusok már megnézhették a várva várt részeket. A Variety újságírója ezt gondolja az új sorozatról.
Vágólapra másolva!

Olyan, mint egy tálnyi porcukorral meghintett fánk és egy adag különösen ropogós sültkrumpli" – kezdi lelkesen recenzióját Maureen Ryan.

Forrás: Netflix

A szerző leírja, hogy (ahogy azt már sejteni lehetett) a négy epizód azt meséli el, mi történik az év egy-egy évszakában kedvenceinkkel. S habár az első rész javarészt elmegy arra, hogy cameoszerű megjelenésekben vonultatja fel a visszatérő hősöket, később azért beindulnak az események – ha nem is villlámtempóban. De Ryan szerint a Szívek szállodáját mindig is azért szerettük, mert elszöszölt a karakterekkel.

Forrás: Netflix

A kritikus úgy véli, ezenkívül az sem változott az új részekben sem, hogy a széria továbbra is a Lorelait alakító Lauren Grahamnek köszönheti a legtöbbet. Remek hír továbbá, hogy a Graham és a lányát játszó Alexis Bledel közötti kémia a friss epizódokban is jól működik. A szerző emellett a férfiak közül Scott Patterson játékát emeli ki.

Forrás: Netflix

Maureen Ryan szerint azért is dicséret illeti az alkotókat, amiért olyan sok időt szánnak a folytatásban arra, hogy a Gilmore lányok Richard halálát gyászolják. Ahogy ugyanis arra számítani lehetett, az apát/férjet/nagyapát alakító Edward Herrmann halálához a sorozat készítői úgy alkalmazkodtak, hogy az általa megformált karakter is meghal, nem pedig valamilyen más módon írták ki az új sorozatból.

Forrás: Netflix

Kritikaként ugyanakkor azt veti fel a szerző, hogy a Gilmore Girls továbbra sem törekszik kifejezetten a rögrealizmusra. Ami nem is baj, de az olyan túlkapások azért időnként kicsit zavaróak, hogy annak ellenére, hogy Rory elvileg le van égve, az A Year in the Life-ban többször is hosszú és igen drága repülőutakra indul, anélkül, hogy zavarnák azok költségei.

Mindezeket figyelembe véve Ryan azt ajánlja, a friss sorozatot inkább kisebb, 30-40 perces adagokban fogyasszuk, mert az új részek nagyjátékfilmnyi hossza (másfél órás mindegyik epizód) időnként képes már-már túladagolást okozni még a legelszántabb rajongóknak is.