Ma indul Hajós András saját műsora

Hajós András
Hajós András szociológus, énekes, dalszerző, humorista. Origo interjú 2016.03.07.
Vágólapra másolva!
Igaz, hogy a SuperTV2-n és este 11 körül startol, de a Dalfutár mégiscsak saját ötlet, nem átvett licensz.
Vágólapra másolva!

Hajós András saját fejlesztésű műsorában megírat egy dallamot egy szerzővel, azt átviszi bringával egy szövegíróhoz, utána ezt egy zenei producerhez, aki meghangszereli, majd megkapja egy énekes. A csavar a sztoriban, hogy a négy ember semmit nem tud a másikról, csak a végén találkoznak a stúdióban, hogy felvegyék a szerzeményt. A szövegíró, dalszerző helyzetét az is nehezíti, hogy az ötletgazda azt sem árulja el, fiatal vagy öreg, női vagy férfiénekes kapja-e majd a végén a nótát. Az első részt premier előtt láttuk, itt a véleményünk róla.

Hajós a Mokkában elmondta, hogy általában nem a dalra, inkább az előadóra figyelünk, amikor tévét nézünk – ő is így tesz zsűritagként. Ez a műsor egy zenei játék, hiszen egy dalszerzési folyamatot nézhetünk végig egy órában, amelyben nagyon különböző emberek dolgoznak végeredményben ugyanazon.

Fotó: Marton Szilvia - Origo

„Mind különböző módon érdekesek, értékesek, mások, mit a többiek: ha összehozom őket, akkor biztos illeszkednek" – fejtegette Hajós. „Ha összejön egy koncert, vagy ki lehet adni majd a dalokat, az jó, de inkább hiszek a netes utóéletükben. A dalok az interneten továbbélnek, klipként eleresztjük őket a SuperTV2-n és a YouTube-on."

Jónás Vera Forrás: Szabó Gábor

Ez messze nem az a zajos, színes-szagos tévéshow, amiből néha sok is a tévézőknek. „Picit ellenébe megyek a trendnek. Ha minden jól megy, ez lesz az én Propagandám" – jelezte Hajós, Till Attila szintén késő esti sávba tett portréműsorára utalva. Az első dal címe amúgy Őszi strand lesz, Jónás Vera énekelte fel, és mivel hallottuk, állítjuk, hogy bőven beférne a hazai rádiós játszási listákra.