A legfontosabb díjat egy hidegháborús témájú német kémsorozat kapta, az Esőember sztárja lett a legjobb színész, de A Grace klinika és a Botrány ötletgazdáját, Shonda Rhimest is díjazták.

A hétfőn negyvennegyedik alkalommal megtartott gála házigazdája Alan Cumming skót színész volt, akit többek közt A férjem védelmében című szériából ismerhetünk.

De az este leghíresebb résztvevője minden bizonnyal Dustin Hoffman lett volna, akit az Akéb sőnket – Nőj meg, teknős! című BBC-tévéfilmért tüntettek ki a legjobb színésznek járó elismeréssel, ám sajnos nem jelent meg a New York-i Hiltonban tartott átadón.

Dustin Hoffman és Judi Dench az Akéb sőnket – Nőj meg, teknős!-benForrás: BBC

A trófeák közül a legfontosabbat, a legjobb drámai szériának járót ugyanakkor nem ez az alkotás, hanem egy Volt egyszer két Németország című, NDK kontra NSZK témájú kémsorozat kapta.

Örülhetett ezenkívül Shonda Rhimes forgatókönyvíró is: A Grace klinika és a Botrány ötletgazdájaként ismert szakember egy speciális elismerésben részesült: az International Academy of Television Arts & Sciences' Founders Awarddal térhetett haza.

Shonda Rhimes és Tony GoldwynForrás: Neilson Barnard / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Rhimesnak a díjat a Botrány egyik sztárja, Tony Goldwyn adta át, aki azt mondta, hogy a világnak soha korábban nem volt ennyire szüksége Shonda Rhimesra, hiszen a közbeszéd sajnálatos módon egyre inkább arra koncentrál, ami elválaszt minket, pedig – egy Maya Angelou-idézet szerint – valójában inkább vagyunk mindannyian hasonlóak, mint különbözőek.

A nyertesek teljes listáját itt olvashatjuk.