Zsidó közösségi televízió indul

Vágólapra másolva!
December 1-től elindul Magyarország első zsidó közösségi televíziója a UPC budapesti programcsomagjában, azt követően pedig a MindigTV és a DIGITV is felveszi jövő évi szolgáltatásai közé az új médiaszolgáltatást.
Vágólapra másolva!

„A zsidó közösség berkeiben ismert és elismert Breuerpress hírügynökség, amely már bizonyított a hiteles hírszolgáltatás területén, most újabb babérokra tör, a nap 24 órájában kívánja tájékoztatni és szórakoztatni a nézőket. A magyar médiapiac bulvárosodásával szemben nem tematikus tartalommal rukkol elő a televízió, hanem sajátos szemszögből, zsidó szemüvegen keresztül mutatja be és szórakoztatja a nagyérdeműt” – közölte a HETI TV az Origóval.

Több mint egy éve készülnek

„A napi rendszerességgel, több alkalommal jelentkező hírműsorok keretezte műsorstruktúra igyekszik kielégíteni a színvonalas kultúrára éhezők igényeit, a nagyvilág érdekességeire nyitottak figyelmét, valamint nem utolsósorban a könnyed, ám minőségi kikapcsolódásra vágyókat egyaránt” – olvasható a közleményükben.

A televíziós sugárzás előkészületei több mint egy éve folynak, a szükséges engedélyek megszerzése után minden médiaszolgáltatást továbbító platformmal elindult az egyeztetés.

December 1-től kerül be a UPC programcsomagjába a HETI TV Forrás: Origo

A UPC Budapest VII. kerületében decembertől már továbbítja a jelet az előfizetőknek, és rövidesen az Antenna Hungária Zrt. és a DIGITV előfizetői is hozzá fognak férni a csatornához. A Magyar Telekom 2018-től gondolkodik el a médiaszolgáltatás sugárzásán.

2014-ben indult a HETI TV

A HETI TV 2014-ben indult el, először internetes televízióként, akkor még a Hetiszakasz címet viselte. A televízió alapját már akkor a Tóra hetiszakaszaira épülő sorozat jelentette. A műsor megjelenése után a hazai és a nemzetközi pozitív visszhangnak köszönhetően merült fel a szerkesztő-műsorvezető Breuer Péterben, hogy ezt a sorozatot egy állandó és nem csak az interneten követhető, naponta sugárzó televízióvá kell kibővíteni.