Fulladás, karambol, cápatámadás: sztárok, akik majdnem meghaltak

Isla Fisher, Szemfényvesztők
Vágólapra másolva!
Számos cikkünkben foglalkoztunk már azzal, hogy a balszerencsék és sorstragédiák a sztárokat sem kímélik. Többen közülük például egyenesen a halállal néztek farkasszemet. Hogy milyen sokan vannak, azt jól mutatja, hogy írásunkat hamarosan egy folytatás is követi.
Vágólapra másolva!

Leonardo DiCaprio

A visszatérő sztárja nem is egyszer, hanem háromszor kacérkodott a végzettel. Majdnem végzetessé váló balesetei közül kettőt vakmerőségének köszönhet, egyben viszont teljesen vétlen, csupán a balszerencsét okolhatja – megmeneküléséért pedig hálát adhat a sorsnak.

A színész (eddigi) listáján egy nagy fehér cápával való találkozás, egy repülőgép motorjának felrobbanása és egy majdnem végzetes ejtőernyős tandemugrás szerepel.

A testének legalább a felét sikerült beszuszakolnia, és elkezdte csattogtatni felém a fogait. Úgy kartávolságra volt tőlem, és ötször-hatszor harapott bele a vízbe" – mesélte az első esetről a színész.

Leonardo DiCaprio az Eredetben Forrás: InterCom

De a sztárnak nem kell búvárkodnia ahhoz, hogy veszélybe kerüljön: egyszer egy Delta járat első osztályán utazott, amikor a szeme láttára robbant fel a repülőgép motorja (a pilóta azonban sikeres kényszerleszállást hajtott végre).

Végül pedig DiCaprio akkor került még bajba, amikor oktatójával ejtőernyős tandemugrást hajtott végre – összegabalyodott és nem akart kinyílni az ejtőernyő zsinórja, és a szorult helyzetet csak az utolsó pillanatban sikerült megoldani. Az biztos, hogy ha a színész macska lenne, hármat már elhasznált volna kilenc élete közül.

Tracy Morgan

A legutóbbi sztárbaleset A stúdió című sorozat szereplőjével történt. 2014 júniusában New Jersey-ben Tracy Morgan limuzinjába belehajtott a Walmart egyik, 18 kerekű kamionja, amelynek a sofőrje 28 órája nem aludt. A balesetben Morgan egy régi jó barátja meghalt, három másik utasa megsérült, neki pedig

olyan súlyos agysérülése lett, hogy nyolc napig kómában volt

(megsérült ezenkívül a combcsontja, több bordája és szinte minden csont az arcában).

Tracy Morgan egy november eleji fellépésén Forrás: Nicholas Hunt / Getty Images North America / AFP

Az orvosok először azt hitték, nem is fogja túlélni a szörnyűséget, amikor pedig magához tért,

hat napig nem látott semmit,

majd azzal kecsegtették, hogy valószínűleg sosem lesz már a régi önmaga. Újra meg kellett tanulnia beszélni és járni, 2015 októberében azonban szerencsésen visszatért. Azóta megint vállal stand-up fellépéseket (és viccesebb, mint valaha), és több filmje is kijött, illetve bemutatásra vár.

A színész a Walmarttól tetemes összegű kártérítést kapott, ez azonban mit sem változtat a tényen, hogy barátja halála miatt azóta is lelkiismeret-furdalása van (hogy miért a férfi halt meg, nem pedig ő).

Még nem állt készen a szobám" – mondta a balesetről Morgan, aki úgy véli, biztos azért lett jobb a humora a tragédia után, mert Richard Pryor a fülébe súgott valamit, amikor odaát járt.

Anne Hathaway

Nemcsak a zsúfolt utakon, vakáció során is kerülhetünk veszélybe – pont ez történt A nyomorultak sztárjával. Hathaway éppen Hawaiin vakációzott 2014-ben, amikor

fürdőzés közben elkapta egy olyan erős áramlat, hogy majdnem megfulladt.

A színésznő még segítségért tudott kiáltani, és férje ugyan hallótávolságon kívül volt, de egy helyi szörfös meghallotta a kiabálást, és kimentette a vízből.

Forrás: Robyn Beck / AFP

A balesetben végül a sztárnak csak a lába sérült meg, mivel egy korall megvágta. Az eseményről készült fotók bejárták a világsajtót, ahogy azok a képek is, amelyeken a színésznő már vidáman integet a rajongóknak, hiszen sikerült villámgyorsan összeszednie magát. Azóta pedig már egy Jonathan nevű kisfiú boldog édesanyja, így remélhetőleg el is felejtette a rémes incidenst.

Johnny Depp

Leonardo DiCaprióhoz hasonlóan az Ollókezű Edward sztárját is többször legyintette már meg a halál szele. 2011-ben éppen Rumnapló című filmje rendezőjével, Bruce Robinsonnal utazott együtt egy kisrepülőn, amikor a gépnek váratlanul leállt a motorja. Az esetből végül nem lett tragédia, mivel sikerült újra életet lehelni a rakoncátlankodó motorba, de Depp elmondása szerint egy hosszúra nyúlt, kínos pillanatig csak lebegtek, majd a jármű ereszkedni kezdett – így minden bizonnyal lepergett az élete a szeme előtt.

Johnny Depp A magányos lovasban Forrás: Fórum Hungary

A másik alkalom A magányos lovas forgatása során történt, amikor meglazult a nyereg a lovon, amelyiken a színész ült. Habár az uralmát elvesztette a száguldó ló felett, a sztár nem esett le a földre. Még több mint húsz méteren át kapaszkodott,

miközben a ló húzta magával,

ekkor azonban döntést kellett hoznia, különben a ló arcon rúgta volna. Így Depp inkább magától a földre ugrott, és végül úgy alakult, hogy a ló pont átemelte rajta az első lábait, és nem találta el a patáival.

Sharon Stone

Az Elemi ösztön sztárja is a duplázók táborát erősíti – és ő egyszer egészségi állapota miatt került veszélybe. Az első szerencsétlenség 1990-ben történt vele, amikor frontálisan ütközött, és olyan súlyosan megsérült, hogy fél évig tartott a felépülése.

Kiugrott az állkapcsom, megsérült a hátam, eltört a bordám, és kifordult a térdem" – ecsetelte akkori állapotát a színésznő.

Forrás: Tommaso Boddi / AFP

Szenvedései pedig ezzel nem értek véget: Stone 2001-ben, 43 éves korában majdnem meghalt egy agyi aneurizma miatt. Habár a színésznő életét sikerült megmenteni, állítása szerint

„meghalt, és visszatért az életbe", hiszen már a fehér fényt is látta, és több, már halott barátjával is találkozott odaát.

Miután magához tért, Tracy Morganhez hasonlóan neki is újból meg kellett tanulnia rendesen járni és beszélni. A jelek szerint mindez remekül sikerült, hiszen Stone azóta is számos filmben és sorozatban szerepel, és persze pompásan néz ki.

Isla Fisher

Johnny Depphez hasonlóan a gyönyörű színésznőt is egy forgatáson érte majdnem halálos baleset. Szemfényvesztők című filmjének egyik jelenetében azt kellett eljátszania, hogy egy bűvészmutatvány keretében egy vízzel teleeresztett üvegkalitkából akar kiszabadulni, de valami malőr történik, és nem tud. A felvétel során pedig mindez a valóságban is megtörtént vele, hiszen a képsorban főszerepet játszó láncok úgy összegabalyodtak, hogy végzetesen fogva tartották a fuldokló sztárt.

Isla Fisher a Szemfényvesztőkben Forrás: Pro Video

„Nem tudtam kijönni.

Senkinek nem esett le, hogy mindez igazi, és valóban az életemért küzdök" – emlékezett vissza a színésznő, aki több mint három percig volt levegő nélkül a halálos csapdában. Fishernek végül úgy sikerült megmenekülnie, hogy egy kaszkadőr kinyitotta a biztonsági zárat.