Többször is megerőszakolták a Westworld szép színésznőjét

2016.11.29. 17:33

Evan Rachel Wood először a Rolling Stone magazinnak adott interjúban, majd a riporternek küldött e-mailben, végül egy, a Twitterén közzétett nyílt levélben árulta el, hogy többször is szexuálisan bántalmazták.

A 29 éves színésznő a november 17-én megjelent interjúban először csak annyit mesélt, hogy „fizikai, pszichológiai és szexuális" bántalmazást szenvedett el, majd később küldött egy e-mailt a riporternek, amelyben részleteket is közölt. A hét elején pedig ezt a levelet kirakta a Twitterre is. 

Igen, megerőszakoltak. A szerelmem tette, amikor még együtt voltunk. Aztán egy másik alkalommal egy bártulajdonos.  Az első alkalommal nem voltam biztos benne, hogy az is erőszaknak számít-e, ha a partnerem csinálja, utána meg már túl késő volt. Meg aztán ki hitt volna nekem? A második esetben pedig azt hittem, az én hibám, mert nem küzdöttem eléggé, de féltem" – tárta fel a vele történt szörnyűségeket a sztár.

Wood azt is leírta, hogy szerinte részben erre a két esetre vezethető vissza 22 éves korában elkövetett öngyilkossági kísérlete. „Ez sok-sok évvel ezelőtt történt, és most már tudom, hogy egyik sem az én hibám volt, és egyik sem volt rendben. Mindez még az előtt történt, hogy megpróbáltam megölni magam, és biztos vagyok benne, hogy ennek számos oka közül ez az egyik." 

A színésznő a Westworld premierjénForrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images North America / AFP

A színésznő azt is elárulta, miért nem hallgatott tovább a történtekről. „Nem fogok tovább szégyenkezni. Nem fogom olyan hamis ábrándokba ringatni magam, hogy már túl vagyok rajta, csak mert „én olyan erős vagyok". Nem hiszem, hogy olyan időket élünk, hogy az embereknek továbbra is csendben kéne maradniuk. Én biztos nem fogok. Beszélni kell erről, mert a szőnyeg alá söprik, holott súlyos probléma. Talpra álltam. Túléltem. Boldog vagyok. Erős vagyok. De még mindig nem vagyok teljesen jól" – olvasható a Twitterre kitett vallomásban.

A teljes interjút pedig – amelyben Evan Rachel Wood a fenti témán kívül beszél Marilyn Mansonnal való kapcsolatáról, biszexualitásáról, volt férjétől, Jamie Bell színésztől (Billy Elliot, King Kong, A nimfomániás) született kisfiáról és a Westworld című sorozatban látható, nők elleni erőszakról is – itt olvashatjuk el. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK