Kokain és lekésett halálgép: sztárok, akik majdnem meghaltak

2016.12.10. 11:26

Számos cikkünkben foglalkoztunk már vele, hogy a balszerencsék és sorstragédiák a sztárokat sem kímélik. Többen közülük például egyenesen a halállal néztek farkasszemet. Hogy milyen sokan vannak, azt jól példázza, hogy írásunk már a lista második része – az elsőt itt találja.

Chevy Chase

Chevy Chase inkább komikusi munkájáról, mint veszélyes jelenetekkel teli, akciódús filmjeiről ismert – mégis halálközeli élményben volt része a Légvonalban közelebb című 1981-es vígjáték forgatásakor. Abban a szekvenciában ugyanis, amikor az általa alakított hős repülőgépnek képzeli magát, a színészt teleaggatták égőkkel.

Chevy Chase a Légvonalban közelebb című filmbenForrás: 20th Century Fox

Balszerencsés módon azonban rövidzárlat következett be, és Chase elvesztette az eszméletét. Nagyobb baj hálistennek nem történt – bár ez csak a szerencsén múlott. A színész pedig máskor is kísértette a sorsot: a hetvenes években olyan súlyos kokainfüggő volt, hogy valószínűleg szintén a véletlen műve, hogy egyszer sem adagolta túl magát, hiszen állítólag naponta több mint két grammot vett magához orron át.

Seth MacFarlane

A Family Guy ötletgazdája nem fizikailag került közel a halálhoz – sőt éppen testi valójában sikerült elkerülnie. Az alkotónak ugyanis 2001. szeptember 11-re volt jegye az American Airlines 11-es járatára, csak rosszul adták meg neki az indulási időpontot.

Forrás: Michael loccisano / Getty Images North America / AFP

MacFarlane ennek a tévedésnek (és saját pontatlanságának) köszönheti az életét, mivel tíz perccel azután ért csak oda a reptérre, hogy a gép elindult – ez volt az a repülő, ami ezt követően beleszállt a World Trade Center északi tornyába. De a sztár nem úgy fogja fel a vele történt fatális megmenekülést, mintha éppenhogy csak elkerülte volna a randevút a halállal.

„Nem igazán volt rám nagy hatással a dolog, nem pánikoltam miatta utólag, hiszen mikor megtudtam, hogy veszélyben voltam, már az egész lezajlott. Más embereknek is vannak ilyen hajszálon múló szerencsés megmeneküléseik: például átmennek az utcán, és majdnem elüti őket egy autó, de megússzák. Ez is ugyanaz, csak nagyobb léptékben. Nem hagyhatom, hogy nagy befolyással legyen rám, mert vígjátékíró vagyok. Eltettem inkább az ügyet az agyam hátsó szegletébe” – nyilatkozta MacFarlane.

Jason Statham

Összeállításunk első részében két színésznőről is írtunk, akik majdnem fulladásos halált haltak: Isla Fisher forgatás közben, Anne Hathaway egy nyaralás alkalmával került bajba. Ők végül mindketten egy másik embernek köszönhették megmenekülésüket, ám a Halálos iramban-filmek sztárja saját ügyességének köszönhetően kerülte el a vízbe fulladást.

Jason Statham A szállító 2-benForrás: Kobal / The Picture Desk

Stathamnek akciósztár lévén sok rázós jelenetet kell forgatnia, ám a produkciókat biztosító társaságok nem minden esetben engedik, hogy a színész maga hajtsa végre a keményebb műveleteket – ilyenkor kaszkadőr helyettesíti. Nem így történt a The Expendables – A feláldozhatók 3. forgatásakor, amikor sztárunk egy technikai hiba miatt került életveszélybe. „Épp egy kamiont vezettem, aminek elromlott a fékje, ezért nem tudtam megállítani, és a Fekete-tenger mélyén kötöttem ki. Hát az valóban egy halálközeli élmény volt”nyilatkozta a színész, akinek szerencsére sikerült valahogy partra evickélnie.

Drew Barrymore

Az E.T. sztárja nem sokáig volt Tom Green komikus felesége: 2001 júliusában kötött házasságuk mindössze öt hónapig tartott. Ez a rövid idő is elég volt azonban arra, hogy mindketten majdnem életüket veszítsék egy tragédiában. Közös házuk ugyanis az éjszaka közepén kigyulladt, miközben ők békésen aludtak.

Forrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images North America / AFP

A két sztár úgy menekült meg, hogy kutyájuk volt olyan kedves, és ugatásával felverte őket, így szerencsére nem esett semmi bántódásuk. Mindez az ingatlanról nem mondható el: a lángok pusztítása körülbelül 700 ezer dolláros kárt okozott. Úgy tűnik tehát, a házasság nem született túl szerencsés csillagzat alatt, de az is lehet, hogy Green vonzza a szerencsétlenségeket: a komikust 2000-ben hererákkal diagnosztizálták (szerencsére sikerrel leküzdötte a kórt).

Ryan Reynolds

A Két pasi meg egy csajszi című sorozat és a Deadpool sztárja ma már megfontolt, kétgyermekes apuka, de ez nem volt mindig így: fiatalkorában kifejezetten veszélyesen élt. „Amikor 17 éves voltam, elvégeztem egy ejtőernyős tanfolyamot, de egyszerűen szörnyű volt. Minden pillanata rettenetes volt, de igazán.

A tizenharmadik (!) ugrásomnál történt, hogy kiugrottam a gépből, de nem működött az ejtőernyőm. Rosszul nyílt ki” – mesélte a negyvenéves színész.

Forrás: Valerie Macon / AFP

Reynoldsnak ugyan végül a tartalék ernyő megmentette az életét, de volt pár nehéz pillanata. Épségben úszta meg az incidenst – de nem épp szárazon. „Amikor földet értem, levettem az összevizelt kezeslábasomat, hozzávágtam az oktatóhoz, beszálltam a kocsimba, és valami hihetetlenül lassan hazavezettem. Ma már csak repülőgéppel repkedek” – ecsetelte tovább hányattatásait a sztár.

Diane Kruger

Az összeállításban szereplő összes sztori közül talán a Trója sztárjáé a legborzasztóbb, hiszen ő majdnem gyilkosság áldozata lett. Igaz ugyan, hogy szerencsétlen véletlenről lett volna szó, nem pedig szándékosságról, de akkor is jobb nem belegondolni, mi történhetett volna.

Diane Kruger a Becstelen brigantykbanForrás: UIP-Duna Film

Biztos mindenki emlékszik a Becstelen brigantyk című Tarantino-film fojtogatós jelenetére, amikor a Hans Landát alakító Christoph Waltz (SPOILER!) megfojtja a Diane Kruger által hozott szép színésznőt. A rendező azt akarta, hogy a képsor minél hitelesebb legyen, így valóban fojtogatni kezdte a sztárt. Azt ígérte, csak nagyon rövid ideig fogja teljes erőből kinyomni belőle a szuszt, hogy rögzíthessék az arcát szenvedés közben, aztán felvétel végét kiált.

A dolgok azonban kissé elfajultak – olyannyira, hogy Kruger eszméletét vesztette. Óriási mázli, hogy Tarantino végül nem élte bele még ennél is jobban magát a Sztanyiszlavszkij-módszerbe, hiszen akkor nemcsak egy remek színésznővel, hanem sok nagyszerű filmmel is szegényebb lenne a világ – nem valószínű ugyanis, hogy az alkotó a börtönből is folytathatta volna a pályát.

További őrült sztorikat itt olvashat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK