Halász Judit halálával riogatták a rajongókat

2016.12.07. 16:38

A Facebookon kezdett el terjedni egy bejegyzés, amely szerint meghalt Halász Judit énekesnő, színésznő – a hír azonban nem igaz.

"Szomorú hír, de tegnap este elhunyt Halász Judit" – volt olvasható egy bejegyzésben, amelyet egyre többen megosztottak a Facebookon. Csakhogy a hír nem igaz.

A hírről maga Halász Judit is értesült, de nem tulajdonított neki túl nagy jelentőséget: "Hívtak a barátaim telefonon, de rögtön az jutott eszembe, hogy akinek halálhírét keltik, az sokáig fog élni. Igazából nem érintett sehogy. Manapság annyi hülyeség kering az interneten, hogy nem is foglalkoztam vele" – mondta a Ripostnak.

Halász Judit tavalyFotó: Szabó Gábor - Origo

Nem ez az első eset, hogy a közösségi oldalakon egy híresség halálhírét keltik, az internet többek között Morgan Freemant, Charlie Sheent, Paris Hiltont is eltemette már – a jelenséggel itt foglalkoztunk hosszabban.

Olyan is előfordult már, hogy évekkel később újra előkerült egy hír valakinek a haláláról, az Origo Paul Newmanről közölt 2008-as nekrológját például idén is sokan friss hírként osztották meg.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK