Kétmilliós bírságot kapott az RTL, bő félmilliósat a TV2

Vágólapra másolva!
A hallássérültek számára készített feliratokkal és jelnyelvi tolmácsolással kapcsolatos jogszabályi feltételek teljesülését a hatóság az m1, az m2, az m3, az m4, a Duna Televízió, a Duna World, az RTL Klub és a TV2 programjában vizsgálta.
Vágólapra másolva!

A Duna Médiaszolgáltatóval szemben mindkét negyedév vizsgálata nyomán hat csatornára vonatkozóan összesen 14,4 millió forintot, az RTL Klub szolgáltatójával szemben az első negyedév vizsgálati eredménye alapján 2 millió forint bírságot, a TV2 szolgáltatójával szemben szintén az első negyedév vizsgálata alapján 545 ezer forintot szabott ki a hivatal – közölte az Origo megkeresésére az NMHH.

A 2016 első félévét ismertető eredmények szerint

az akadálymentesítendő műsoridő 98%-át feliratozták a médiaszolgáltatók.

A televíziók minden közérdekű közleményt, politikai reklámot, hírműsort és politikai tájékoztató vagy fogyatékos személyekről szóló programot kötelesek a hallássérültek számára segédlettel ellátni.

A szankciók mértékét minden esetben az adott ügy összes körülményére, valamint a fokozatosság, valamint az arányosság elvének figyelembe vételével állapította meg az NMHH annak érdekében, hogy a jogkövetkezmények kiszámíthatók, előre láthatók legyenek a médiaszolgáltatók számára. A bírságok célja, hogy jogkövetésre, a médiatörvény maradéktalan betartására sarkallja nemcsak a jogsértést elkövető, hanem az összes piaci szereplőt a fogyasztók védelme érdekében – tette hozzá a médiahatóság.