Simon Cowell az egyik legbefolyásosabb zenei és tévés producer: olyan műsorok megálmodója, mint az American Idol, az X Faktor vagy az America’s Got Talent. Az elmúlt években mégis számos sztár utasította vissza arra vonatkozó ajánlatát, hogy zsűritagnak álljon valamelyik tehetségkutatójában.

A Digital Spy összeállításában nem kevesebb, mint tizennyolc ilyen hírességet talált, olyan nagy neveket, mint Rihanna, Miley Cyrus, Katy Perry, Pink vagy Kylie Minogue. 

Rihanna és Miley Cyrus egyaránt az amerikai X Faktor-ra mondtak nemet: előbbi énekesnő egyszerűen csak nem ért rá, Cyrus viszont azzal indokolta döntését, hogy nem akarja összetörni a versenyzők álmait. Később azonban a botrányhősnő a The Voice egyik mentora lett. 

Simon CowellForrás: ITV

A legviccesebb kifogással minden bizonnyal Noel Gallagher, az Oasis egykori gitárosa állt elő (Cowell őt a brit X Faktor-ba hívta), aki azt mondta, jobb dolga is van szombat esténként – például berúgni. Katy Perry ugyanebben a műsorban ugyan szerepelt vendégként, de még nem érezte készen magát arra, hogy állandó zsűritag legyen. 

Pink Miley Cyrushoz hasonlóan érvelt: ő azért nem akart benne lenni az amerikai X Faktor-ban, mert nem akarta, hogy meggyűlöljék az emberek az őszinteségéért. Ő volt egyébként, aki a legtöbbször utasította vissza a producert, hiszen az American Idol-ra és a The Voice-ra is nemet mondott.

A legjobb mentséget valószínűleg Kylie Minogue találta, aki azért nem akart a brit X Faktor-ban szerepelni, hogy ne bántsa meg húgát, Daniit, aki sokáig volt zsűritag az ausztrál kiadásban, az énekesnő pedig nem szerette volna megsérteni a felségterületét. Később Minogue ugyanakkor a brit The Voice-ban való megjelenést elvállalta. 

Robert Pattinson idén novemberbenForrás: Frazer Harrison / Getty Images North America / AFP

Jon Bon Jovit szintén a brit X Faktor-ba hívta Cowell, de a rocker azt válaszolta, épp eléggé elfoglalt a saját munkájával, nem kell neki másik állás, és amúgy sincs nagy véleménnyel a tehetségkutató műsorokról. 

A lista kakukktojása Robert Pattinson színész, akinek a producer állítólag lemezszerződést ajánlott, de az Alkonyat-filmek sztárjának véleménye szerint még ő sem lett volna képes beindítani a zenei karrierjét – Pattinson ugyanis  nem hiszi, hogy tetszene az embereknek, ahogy gitárjával a kezében énekelget. 

A teljes összeállítást itt találjuk