Elvitték a 27 milliós fődíjat, megvan az X-Faktor győztese

Opitz Barbara x-faktor
Vágólapra másolva!
A hatodik X-Faktor fináléjában Opitz Barbara, Mata Ricsi és Dmitrij Gorbunov küzdött a fődíjért.
Vágólapra másolva!

A finálét a tizenkét énekes közös produkciója nyitotta, majd a három döntős közül Dmitrij Gorbunov lépett először színpadra.

A dalt a verseny elején, a válogatáson is előadta, Gáspár Laci szerint jó ötlet volt újra elővenni, így jól látszott a fejlődés, de azért többet várt volna, nem lelkesedett annyira. Puskás Peti következő énekese, Mata Ricsi volt a második fellépő, őt Tóth Gabi kritizálta, úgy látta, valahogy elveszett a dalban, ByeAlex szerint is hétről hétre esett vissza, hamis volt, Gáspár Laci sem mondott róla jókat, "nagyon nagyot hibáztál, amilyet még soha", hangzott el.

Az X-Faktor mentorai a döntőn Forrás: RTL Klub

Opitz Barbit sem dicsérték túl, ByeAlex neki drukkolt ugyan, de keservesnek nevezte,

Gáspár Laci arra kérte a döntősöket, hogy szedjék össze magukat,

az első kör egyik énekesnek sem sikerült jól, ketten elsírták magukat, amikor Istenes Bence arról kérdezősködött, hogy mi lehetett a baj.

A mentorok segítettek be a folytatásban, a duettek jobban mentek, Tóth Gabiék produkciója kiemelkedően jó volt (Gáspár Laci meg is könnyezte), de a fiúknak is jól jött a segítség.

Jól ment a duett Tóth Gabiéknak Forrás: X-Faktor

A műsor felénél a szavatok alapján kiesett a legkevesebb voksot kapó énekes,

Dmitrij Gorbunov lett a harmadik helyezett,

ketten maradtak versenyben - mint kiderült, Opitz és Mata közt 14 darab szavazat volt csupán.

Tóth Andi a finálé vendége, a harmadik helyezettel pózol Forrás: X-Faktor

A folytatásban kicsit tán összeszedte magát a két versenyző, a dicséret is több volt, többnyire Opitz Barbi kapta a szép szavakat, második produkciójáról az is elhangzott, hogy

a ma este csúcspontja volt.

A Győztes dalt először Mata Ricsitől hallhatta a közönség, de nem sikerült valami jól, a szöveget is elrontotta, ennek ellenére mentora azt hangoztatta, hogy még van esélye a győzelemre, hisz a nézők kezében a döntés - a fináléban a zsűri csak véleményt mond.

Tóth Gabi a műsor alatt többször elmondta, hogy mennyire megérdemelné a 17 éves énekesnője az első helyet, ugyanezzel a dallal nagyobb sikert is ért el - és nem csak azért, mert ő megtanulta a szöveget. "Minden zeneszerzőnek ez az álma! Írnak egy dalt, és sláger lesz belőle" - mondta Gáspár a produkció után, de

Puskás Peti is kimondta, hogy valójában ez volt a Győztes dal.

És valóban, az egész estés teljesítmény alapján inkább az énekesnő érdemelte a győzelmet, amihez minden korábbinál nagyobb jutalom jár a szériában: a havi egymillió forint és a nyaralás mellé 15 millió forint a zenei karrier beindítására.

Lassan érkezett a boríték, amiben a 2016-os X-Faktor győztesének neve szerepelt, végül Istenes Bence kimondta, hogy

a szériát Opitz Barbara nyerte.