Úgy néz ki, kiűzik a démont a tévékészülékből

Ördögűző
Vágólapra másolva!
Bár nem egy rossz darab, helyenként épp eléggé hatásos, dermesztő és nyomasztó, az Exorcist alighanem kaszát kap a bágyadt számok láttán.
Vágólapra másolva!

Az 1973-as Ördögűző mozifilm egy igazi horrorklasszikus lett, Hollywood pedig mostanában (is) előszeretettel porol le régi sikereket, és készít remake-et, netán sorozatot, amely az eredetire támaszkodik. Ezzel százezres, milliós marketingköltséget is meg lehet spórolni, mert sokan kíváncsiak arra, hogy az ismert brand hogyan teljesít évtizedekkel később, mit őriz meg az eredetiből, miben lesz merész újító – így sok újság foglalkozik az új produkcióval, már hónapokkal a premier előtt is, nem kell annyi médiafelületet vásárolni a reklámhoz.

Forrás: FOX

A napjainkban játszódó sorozatban a pap Tomas Ortega (Alfonso Herrera) és Marcus Keane atya (Ben Daniels) próbálja kiűzni a Sátánt egy amerikai lányból. A szereplők közt érdemes még megemlíteni Geena Davis, Alan Ruck, Brianne Howey és Hannah Kasulka nevét.

A The Exorcist szeptemberben rajtolt, az USA-ban 2,85 millió nézővel a teljes lakosságban, máz ez is lelombozó számadat, de a célcsoportban mért 0.97 sem sejtetett jót. A második adása 40%-ot esett még ez is, 0.6-os rating lett a jussa célcsoportban, és szűk kétmillióan maradtak mellette a teljes lakosságban.

Forrás: FOX

A hetedik részre már csak 1,6 millió néző maradt, úgyhogy ha csak a számokat nézzük, szinte biztos a kasza. Remény persze mindig van valami, de ha egy sorozat nem hoz profitot, és a csatorna imázsát sem javítja különösebben, akkor meg vannak számlálva a napjai - és jön a kasza.