Folytatódik a hányatott sorsú sorozat

Shooter, Ryan Phillippe
Ryan Phillippe a Shooterben
Vágólapra másolva!
Második évadot is kap a Ryan Phillippe főszereplésével készült Shooter című sorozat. Az egy ártatlanul gyilkossággal vádolt mesterlövészről szóló szériáról legutóbb akkor írtunk, amikor a dallasi és egyéb Egyesült Államok-beli lövöldözések miatt többször is elhalasztották a premierjét.
Vágólapra másolva!

A USA Network nevű csatornán futó Shooter Mark Wahlberg azonos című 2007-es filmjén, a magyar mozikban Orvlövész címmel vetített alkotáson, illetve annak regényeredetijén (Stephen Hunter: Hajtóvadászat) alapul.

A sztori középpontjában egy Bob Lee Swager nevű veterán áll (a nagyjátékfilmben Wahlberg, a sorozatban Phillippe), aki korábban a hadsereg mesterlövészeként tevékenykedett, de most ártatlanul gyilkossággal vádolják, ezért megpróbálja tisztázni magát.

Ryan Phillippe a Shooterben Forrás: USA Network

Mark Wahlberg a széria munkálataiban executive producerként vett részt, ám alkotása sorsa elég nehezen indult, mivel az eredetileg július 19-re tervezett premiert először július 26-ra, majd egy nem pontosított őszi dátumra tolták a dallasi, majd később a Baton Rouge-i, több halálos áldozatot követelő lövöldözés miatt.

A nehéz (végül egészen november 15-ig halasztott) indulás ellenére a széria tisztességes nézőszámokat hozott, így a folytatás mellett döntöttek. Az első évad fináléjára 2017. január 17-én kerül sor – azt még nem tudni, pontosan mikor érkezik a második szezon.