Halott volt a medencéjében, 916 milliót követel

Horizontal
British entertainer Michael Barrymore (L) arrives at Ealing Magistrates court in London on December 7, 2011. Barrymore attended court charged with possession of cocaine and being drunk and disorderly following an early-morning car collision on November 22. AFP PHOTO / FACUNDO ARRIZABALAGA / AFP PHOTO / FACUNDO ARRIZABALAGA
Vágólapra másolva!
A bírósághoz fordul Michael Barrymore, kártérítést követel, amiért tévesen tartóztatták le az után, hogy egy hullát találtak a medencéjében.
Vágólapra másolva!

Mint azt megírtuk, a rendőrség hivatalosan csak idén októberben tisztázta Michael Barrymore-t, akinek még 2001-ben találtak egy hullát a medencéjében.

Érthető módon a korábban népszerű tévés karrierjének nem tett jót az eset, így kártérítést követel, 2,5 millió fontot, az aktuális középárfolyamon számolva nagyjából 916 millió forintnak megfelelő összeget.

Michael Barrymore egy bírósági meghallgatás előtt Forrás: AFP/Facundo Arrizabalaga

A rendőrség ugyanakkor úgy véli, hogy a téves letartóztatásért legfeljebb egymillió font kártérítés járhat Barrymore-nak – hogy melyik félnek van igaza, azt majd a bíróság eldönti.

A korábban számos vetélkedőt és más szórakoztató műsort vezető Barrymore szerződését egyből bontotta az ITV, miután 2001-ben a medencéjében találták meg Stuart Lubbock holttestét. Az áldozat vérében drogot találtak, a végbélnyílása körül pedig sérülések voltak, így Barrymore-t kezdetben nemcsak gyilkossággal, de nemi erőszakkal (vagy azokban való bűnrészességgel) is vádolták.