A legcsodálatosabb tévés csókok

Jóbarátok, Ross, Rachel, csók
Vágólapra másolva!
A sorozatokban szinte sportot űznek belőle, hogy minél tovább húzzák két potenciális szerelmes egymásra találását. Amikor viszont hőseink végre tényleg összejönnek, hónapok, évek múltán, azt mindig egy-egy nagyszabású csókjelenettel pecsételik meg. Újév és Bálint-nap között íme egy válogatás a legjobb csókokból, amelyek a képernyőn csattantak el!
Vágólapra másolva!

A simlis és a szende: Maddie és David

Ebben a nyolcvanas évekbeli romantikus krimisorozatban szinte művészi szintre vitték az elnyújtott várakozást (vajon összejön-e a két főhős, vagy sem), amit még azzal is tetéztek, hogy az egykori modell és az imádni való magánnyomozó már számos álomjelenetben vagy fantáziálást bemutató képsorban összeérintették az ajkukat, mielőtt a harmadik évadban valóban egymásra találtak volna.

Cheers: Sam és Diane

A bostoni bár csaposa és a botcsinálta pultoslány között már az első perctől kezdve izzott a levegő – mondjuk gyakran az ellenszenvtől. Ők a legjobb példa „az ellentétek vonzzák egymást” tételre, így borítékolni lehetett, hogy előbb-utóbb össze fognak jönni. A két hős kapcsolata onnantól kezdve is szenvedélyes maradt: az alábbi válogatást elnézve egyértelmű, hogy amikor nem szurkálódtak egymással, akkor csókolóztak.

Miért éppen Alaszka? Maggie és Joel

A Cheers hőseihez hasonlóan az Alaszkába száműzött háziorvos és a helyi pilótalány is olyan állandóan civakodó párost alkottak, akikről tudni lehetett, hogy esetükben

a verbális adok-kapok mélyén szexuális vonzalom lapul

(jellemzően azért az első csókot megelőzően Maggie kétszer is orrba vágta Fleischmant). Valószínűleg az alábbi az a jelenet, amelyre minden rajongó már az első epizód óta várt, így nem csoda, hogy valaki végtelenítette a végre valahára beteljesült pillanatot.

X-akták: Mulder és Scully

A két, ufóügyekben nyomozó FBI-ügynök esete kicsit eltér a lista többi csókolózójáétól, mert köztük végig komoly szakmai kapcsolat volt, és az alkotók nem töltötték meg a viszonyukat azzal a szexuális feszültséggel, hogy azt lebegtették volna, vajon összejönnek-e a végére, vagy sem. Talán azt bizonyítandó, hogy ők is emberből vannak, a 2000-es évet köszöntve ők is elgyengültek, és elcsattant köztük a tévétörténelem talán legvisszafogottabb, legbizonytalanabb, mégis leggyengédebb csókja – és nem ez lett az utolsó!

Vészhelyzet: Carol és Doug

A chicagói kórház orvosának és nővérének love storyja azért volt olyan fordulatos és meglepetésekkel teli a nézők számára, mert George Clooney-t egy teljes évre kiírták a sorozatból, és senki sem számított a visszatérésére. Maga a színész szándékosan

azt a hazugságot terjesztette a sajtónak, hogy nem fog visszajönni,

így igazi örömünnep volt a rajongók számára, amikor visszatért a szériába – és szerelme életébe. Ez a visszatérés pedig (ahogy azt az alkotók az utolsó évadban is bemutatták) tényleg egy „boldogan éltek, míg meg nem haltak” kezdetét jelentette a számukra.

Jóbarátok: Ross és Rachel

Annak idején a Jóbarátok volt mindenki kedvenc sorozata, Ross és Rachel belőle pedig mindenki kedvenc szerelmespárja. A fiú régóta titkolt, sokáig reménytelennek tűnő szerelme volt a sitcom legromantikusabb szála, így gyönyörű pillanat volt, amikor kedvenceink végre egymáséi lettek. A kávézóban elcsattant első csóknál is emlékezetesebb azonban talán az utolsó, amikor az üzenetrögzítőt hallgatva Ross-szal együtt izgulhatjuk végig, hogy sikerül-e Rachelnek leszállnia a repülőről, és visszatérnie hozzá.

Szex és New York: Carrie és Mr. Big

Carrie Bradshaw és a Nagy Ő, azaz Mr. Big szerelme a csajos sorozatban végig meglehetősen hektikus volt, ami odáig vezetett, hogy a nő úgy döntött: elköltözik New Yorkból Párizsba, valaki mással. Csakhogy az európai városban Carrie nem találja a helyét, és kiderül, hogy Aleksandr sem szereti eléggé, így nagyon jókor jön, hogy Big váratlanul felbukkan, és megmenti szerelmét. Az alaposan megváltozott férfi és Carrie így a szerelem városában végre örökre egymásra talál, hogy azonnal visszainduljanak New Yorkba.

Szívek szállodája: Luke és Lorelai

A rajongók már az elejétől tudták, hogy ezek ketten egymásnak vannak teremtve, de sajnos az érintettek erre még sokáig nem jöttek rá. Luke ezért nagyon sokáig a barátzónába ragadt Lorelainál, és hiába próbálkozott. A negyedik évad végén azonban végre a sarkára állt, és egyértelműen kinyilvánította valódi érzéseit. Első csókjukat sajnos megzavarta egy váratlan esemény, aminek köszönhetően a lenti képsor egyúttal a legviccesebb csókjelenet díját is kiérdemli.

Így jártam anyátokkal: Robin és Barney

Miután sok évadon keresztül végigasszisztáltuk, hogyan üldözi a szerelmével Ted Robint, majd jönnek össze, és szakítanak, tanúi lehettünk annak is, hogy a kanadai híradóslány a csajozógép Barney oldalán köt ki. Sokak szerint ők a tévétörténelem egyik legjobb szerelmespárja, így rengeteg rajongó volt csalódott a sorozat befejezésével. Nos, annyi biztos, hogy dinamikus duót alkottak, amit az alábbi – a legjobb csókváltásokon kívül a legszebb vallomásokat is tartalmazó – videó is bizonyít.

+1: Barátok közt: Nóra és Miklós

A jelek szerint az elnyújtott várakozáshoz és a házaspárbajt vívó szerelmesekhez a magyar szappanopera-gyárosok is remekül értenek, így annak idején

a fél ország szinte egy emberként izgult azon, hogy mikor jön már össze Nóra és Miki.

Az első csók aztán természetesen egy heves vita végére tett pontot. Az örömteli aktust ezek után még számos izgalmas kanyar követte, de a végső tanulság persze az, hogy Miki számára mindig is a vonzó jogásznő volt az igazi. Az ezt illusztráló összeállítást láthatjuk alant, itt pedig az első csókjelenet tekinthető meg.