Bochkor Gábor: Boros vidéki művházban gondolkodott, én Las Vegasban

Bochkor Gábor
Vágólapra másolva!
A rádiós szerint volt munkatársa valamiért sértett lehet, pedig nem tartozik neki semmivel, és három éve nem is beszéltek.
Vágólapra másolva!

A kereskedelmi rádiózás műfaját rizikó nélkül próbálták ki a Danubiusban, még hallgatottsági elvárás sem volt. „Pár hónap után volt olyan, hogy elégedett voltam magammal, de nem ismertek fel az utcán. Szakmai berkekből már kaptam dicséretet, és a pénztárnál is megmutatkozott ez. Mi akkor többet kereshettünk, mint akik évek óta a Magyar Rádiónál dolgoztak” – mesélte Bochkor Gábor a rádiós kezdetekről a Lakástalkshow ma esti adásában.

Bochkor Gábor Forrás: VIASAT3/Birtalan Zsolt

Mint mondta, fontos neki a függetlenség, nem akarta, hogy bedarálják. „Mindig le kell helyezned a bójáidat, hogy tudd, meddig mehetsz” – elmélkedett. Az, hogy már nem a leghallgatottabb rádióműsor gazdája, az szerinte nem rajta múlott, hanem az objektív okokon. „Akkor kerültem két év kényszerszünetre, amikor a csúcson voltunk. Hiába vagy az egyik legjobb Forma-1-es versenyző, ha nem kapsz istállót” – sajnálkozott.

„Egy újrafelosztás miatt nem voltam benne a pixisben. 86-ban kezdtem rádiózni, de látom, hogy sok esetben ez nem nyugdíjas állás. Nyolcvanévesen már nem lehetsz sikeres... Borossal pedig már nem beszéltem vagy három éve, de mindig nyilatkozgat rólam olyan sértettszerűen. Amikor rám kérdeznek nála, mindig odaszúr valamit, holott én nem vettem el tőle semmit. Azért csodálkozom ezen, mert közel a hetvenhez ilyen sikeres projektben részt vehetett, ezzel a fizetéssel... egy szót lehet itt találni: köszönöm” – vélekedett.

VIASAT3/Birtalan Zsolt

Bochkor szerint volt kollégája szétszórt, de kreatív ember volt: ötletekkel jött, de már munkát nem fektetett bele, és közös munkájuk sikere sokkal inkább neki köszönhető, nem Lajosnak. Vonzotta a fesztelen jelleme, agyament ötletei, de barátok soha nem voltak. „Ő mindig egy vidéki művházban gondolkodott, én meg Las Vegasban” – tette hozzá.

A Lakástalkshow a VIASAT3-on lesz 21.55-kor.