A legfájdalmasabb tévés szakítások

Jóbarátok, Ross, Rachel, Jennifer Aniston, David Schwimmer
Vágólapra másolva!
A rajongók számára a képernyőn látott szerelmi viharok majdnem ugyanakkora sokkot jelentenek, mint ha kedvenceik meghalnának. Hiszen ott vagyunk a szerelem kifejlődésénél, a kapcsolat kezdeténél, az első csóknál, így nem kevés érzelmi energiánk megy rá nekünk magunknak is az eseményekre. A fiktív karakterek szinte már az ismerőseink, így valódi tragédiaként éljük meg, ha szétmennek. Figyelem, a cikkünk spoilereket is tartalmaz!
Vágólapra másolva!

Jóbarátok: Ross és Rachel

Miután annyi viszontagság után végre-valahára összejöttek, nagyon szomorú volt látni, amikor a két karakter, akinek annyit drukkoltunk, szakított. Az egész ráadásul egy szerencsétlen dominóeffektusnak köszönhető: Ross féltékenykedni kezd Markra, arra a fickóra, aki segített állást szerezni Rachelnek a Bloomingdale'sben, mire a lány azt javasolja, tartsanak szünetet.

Ezt azonban a fiú úgy értelmezi, hogy szakítottak, mire rohanvást lefekszik a fénymásolós lánnyal. Aztán pedig hiába csinálná vissza az egészet, amikor ez kiderül, Rachel már nem tud bízni benne, és tényleg szakít vele. Az eset tragédiáját tompítja, hogy az írók később visszatérő poént csináltak a Ross által hangoztatott „szakításban voltunk!" mondatból, illetve hogy a sorozat végén a szerelmesek ismét összejönnek – és ezúttal együtt is maradnak.

Szex és New York: Carrie és Aidan

A Szex és New York főhősnőjének esete Aidannel nem annyira tragikus, hiszen nem ez a férfi volt élete szerelme, hanem – természetesen – Mr. Big. Mégis sokak szívét összetörte, amikor kedvenc újságírónőjük felbontotta az eljegyzést a szimpatikus asztalossal. A férfi azonban Carrie számára inkább keserédes emlékként maradt meg – ezt illusztrálja az alábbi jelenet, amelyben a szakításuk után először találkozik vele újra.

A lány „szellemként" hivatkozik exére, ami tökéletes hasonlatnak bizonyul, hiszen folyton eltűnik, majd valamilyen formában mindig visszatér az életébe, és kísérti – arra terelve Carrie gondolatait,

vajon jól döntött-e.

Egy évekkel későbbi találkozásuk alkalmával kiderül, hogy Aidannek már gyerekei is születtek mástól. A férfi figurája pedig annyira kitartó szellemnek bizonyul, hogy még a nagyjátékfilmes folytatások második részében is felbukkan, és megkísérti a főhősnőt.

Dawson és a haverok: Pacey és Joey

Miután szakított Dawsonnal, Joey rájött, hogy számára Pacey az igazi. Amikor azonban a fiú meglátja a lányt a szalagavató bálon Dawsonnal táncolni, kiborul, és jelenetet rendez. Habár Pacey sérelmeit sok minden táplálja (el is mondja – kiabálja –, hogy mindig úgy érezte, nem elég jó Joey számára), és emiatt akár igaza is lehetne, de a helyszínt és a körülményeket nagyon rosszul választotta meg.

Joey-nak így egyszerre megalázó és megsemmisítő, hogy szerelme a nagy nyilvánosság előtt, egy táncparkett kellős közepén vágja az arcába a felgyülemlett sz*rt. Igaz, egy ilyen szomorú aktusra, mint a szakítás, valószínűleg nincs megfelelő hely és alkalom, de az biztos, hogy a sok rossz közül Pacey a lehető legrosszabbat választotta.

Szívek szállodája: Rory és Logan

A Gilmore lányok kalandjairól mesélő sorozatban annyi szomorú szakítást láttunk, hogy nagyon nehéz választani, hogy melyik volt a legrosszabb mind közül. Itt van például Rory és Dean szakítása, amit azzal tetéznek, hogy a fiú később a lánnyal csalja meg a feleségét, vagy az, amikor az a két ember szakít (Luke és Lorelai), akiken az első perctől kezdve látszott, hogy egymásnak vannak teremtve.

Mi mégis azt az esetet választottuk, amikor Logan megkéri Rory kezét, a lány pedig nemet mond. A fiú kínját látva a lánykérési jelenetben (amikor a lány nem válaszol semmit a kérdésre), szinte úgy érezzük, megsértjük a privát szféráját. Később viszont éppen ő az, aki azt mondja Rorynak, hogy „mindent vagy semmit", azaz ha nem lesz házasság, inkább szakítsanak, mert

nem akar visszalépni a kapcsolatban.

Ezzel viszont Roryt éri csalódás, a végeredmény így az, hogy mindkét fél boldogtalanul és összetörve lép ki a dologból.

Beverly Hills 90210: Brenda és Dylan

A két Beverly Hills-i középiskolás szakítása is a csúnya ügyek közé tartozik. Igaz ugyan, hogy több oka is van annak, hogy Brenda és Dylan szétmentek, de az, hogy a fiú megcsalta szerelmét annak legjobb barátnőjével, Kellyvel, amikor a lány külföldön volt, nem volt valami szép.

Habár nem mondhatjuk, hogy a tinisorozatban színészóriások játszottak volna, színészileg mégis nagyon jól oldották meg, amikor Dylan és Kelly Brenda elé tárják a bűnös titkot. A két ember szánalmas magyarázkodása, akik épp azt próbálják meg minél jobb színben feltüntetni, hogy elárulták azt, akit szerettek, tényleg annak tűnik a szájukból, ami valóban: kicsinyes önmentegetésnek.

Így jártam anyátokkal: Marshall és Lily

A Jóbarátokra amúgy is sok mindenben emlékeztető sitcomban történt szakítást a nézők majdnem akkora csapásként élték meg, mint Ross és Rachel esetét, hiszen Lily és Marshall volt a tökéletes pár. Már a sorozat kezdetén is vagy tíz éve voltak együtt, és

tökéletes párosként működtek.

Így mindenkit hidegzuhanyként ért, hogy – épp, amikor Ted végre összejön Robinnal – a lány váratlanul szakít a fiúval, és San Franciscóba költözik, hogy ott megvalósíthassa önmagát és álmait.

A két érintett szakítását súlyosbítja, hogy ezzel a Lily és Ted közötti szoros barátságnak is vége szakad (szerencsére csak átmenetileg). Lily őrülete azonban hamarosan elmúlik (bár ez a sztoriban fél évet jelentett), visszatér New Yorkba, és újra összejönnek Marshall-lal, hogy nem sokkal ez után össze is házasodjanak, és örökre együtt maradjanak.

A cikk folytatódik, kattintson a 2. oldalra!