Hivatalosan Disney-hercegnőt csinálnának Leiából

Leia
Vágólapra másolva!
Carrie Fisher halálával beindultak a rajongók, azt szeretnék elérni, hogy Leia hercegnő hivatalos Disney-hercegnővé váljon.
Vágólapra másolva!

Már több mint 50 ezer rajongó aláírta azt a petíciót, amely szerint a Carrie Fisher által megformált Leiának ott lenne a helye a Disney hercegnői, Hófehérke, Hamupipőke, Jázmin, Merida és a többiek között.

A követelésnek annyiban van alapja, hogy 2012-ben a Disney megvette a Star Wars-filmeket addig gyártó Lucasfilmet, így Az Ébredő Erő és a Zsivány Egyes már a cég égisze alatt futott, ahogyan az univerzumhoz tartozó rajzfilmsorozat, a Lázadók is.

Forrás: Lucasfilm

Élő szereplős karakter azonban eddig nem válhatott Disney-hercegnővé, Amy Adams figurája is emiatt csúszott le a megtiszteltetésről, hiába volt elragadó a Bűbáj című Disney-filmben – erről egy népszerű YouTube-csatornán, a Super Carlin Brothersön is találunk egy okfejtést.

A mostani petíció elindítója, Cody Christensen a Geek Exchange-nek azt mondta, látta a videót, tisztában is van a szabályokkal, de úgy véli, ideje azokat megváltoztatni.